Crna Gora

Đukanović igra na kartu antisrpstva i gubi kompas

  • 04.03.2021. 17:33

Suočen sa krahom DPS u Nikšiću, Milo Đukanović nastavlja sa izjavama kojima pokušava da podigne tenzije, što ga samo, još jednom, predstavlja kao političara koji je pogubio veze sa realnošću i koji je odavno zreo za odlazak u političku prošlost. 

On i dio njegovih pristalica su jedini koji danas šire mržnju po Crnoj Gori, tako da je politički priglupo ponovo igrati na istu kartu antisrpstva, antipravislovlja, montenegrinstva, ocijenio je Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta.

On kaže da je očigledno da Đukanović, iako iskusan političar i manipulator, gubi kompas „i ne kapira da je priča o ugroženosti Crne Gore, opasnosti od Srbije i Vučića, i sl. potpuno promašena i deplasirana i da takvi spinovi i neistine više ne prolaze ni kod najtvrđih glasača DPS.“

- Naravno, to je njegov problem, a poraz u Nikšiću će mu pokazati promašenost politike koju zastupa. Takođe, njegov strah od pobede koalicije „Za budućnost Nikšića“ je logičan iz više razloga. Prije svega, to znači odlazak DPS i satelita u prošlost, ali i znak da strukture koje žele korjenite, energične i odlučne promjene, posebno u tužilaštvu i sudstvu, postaju dominantne. A pominjanje vladavine prava, razumljivo, kod Đukanovića budi strah jer će pravda zakucati na vrata svih koji su uništavali i pljačkali Crnu Goru, zaključio je Vučurović.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

    ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.