Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Srpska želi da bude dio pozitivnih procesa u regionu, zato podržava "Otvoreni Balkan"

  • Извор: СРНА
  • 03.09.2022. 15:22

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da Republika Srpska želi da bude dio pozitivnih procesa u regionu i da zato podržava "Otvoreni Balkan".

"Sajmovi kao što su `Vinska vizija Otvorenog Balkana` pokazuju zašto je Republika Srpska opredijeljena i zašto podržava `Otvoreni Balkan` i želimo da budemo dio pozitivnih procesa u regionu", napisao je Dodik na "Instagramu".

Dodik je naveo da je sa premijerom Srbije Anom Brnabić posjetio ovaj sajam, koji se održava u Beogradu.

Prvi međunarodni sajam vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana" otvoren je na Beogradskom sajmu, pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

U KULTURI SJEĆANJA ČUVATI OD ZABORAVA SVAKU NEVINU SRPSKU ŽRTVU

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da se nikad ne smije prestati govoriti o Garavicama kod Bihaća i svim drugim mjestima na kojima je stradao srpski narod i da je dužnost ove i budućih generacija da u kulturi sjećanja čuva od zaborava svaku nevinu srpsku žrtvu.

Dodik je podsjetio da je u Garavicama danas obilježena 81 godina od monstruoznog ustaškog zločina nad Srbima, u kojem je ubijeno više od 12.000 ljudi.

On je ukazao da su ubijana djeca, nevini ljudi, na najsvirepiji način, samo zato što su Srbi.

"Stradanje više hiljada garavičkih Srba i nevino prolivena krv naših nedužnih žrtava tamo, svjedoči o svoj svireposti ustaškog zločinca i ovo mjesto je jedno od najvećih srpskih stratišta u takozvanoj NDH, ali i jedno od najvećih u Evropi u Drugom svjetskom ratu", napisao je Dodik na "Tviteru".

On je naveo da je garavičkim zločinom nastavljen kontinuitet ustaške ideologije o uništavanju srpskog naroda i da je ovaj prostore etnički očišćen od Srba.

"Nikad ne smijemo prestati da govorimo o Garavicama i svim drugim mjestima na kojima je stradao naš narod. Uspomena na garavičke Srbe živi vječno u našim srcima i živjeće dok je i posljednjeg Srbina na svijetu", istakao je Dodik.

On je dodao da je dužnost ove i budućih generacija da u kulturi sjećanja čuva od zaborava svaku nevinu srpsku žrtvu.

"Zato je važno da danas imamo našu Republiku Srpsku, da čuvamo naš identitet i govorimo glasno o stradanju našeg naroda i da nikada ne dozvolimo da se ovakvi zločini ponove", naglasio je Dodik.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм