Hrvatska

Doktor pacijenta hvatao za polni organ i anus

  • Извор: Агенције
  • 20.04.2023. 05:30

Doktor iz Slavonije osuđen je na tri godine i šest mjeseci zatvorske kazne zbog počinjenja nekoliko krivičnih djela - pokušaja silovanja i bludnih radnji.

Presuda je nepravosnažna, što znači da se ljekar ima pravo žaliti.

Kako piše "035 portal", krivična djela su počinjena 2015. godine, a žrtve su mlađi muškarci.

Ljekar je, nakon prijave policiji, tri dana u decembru 2015. proveo u pritvoru. Nakon toga je pušten na slobodu prema odluci jednog suda u Slavoniji.

Pacijentu u ambulanti tokom pregleda povlačio polni organ gore-dolje

Optužnica protiv slavonskog ljekara podignuta je u martu 2016. godine, a presuda je donesena početkom aprila ove godine kada mu je sud odredio tri i po godine bezuslovnog zatvora.

Kako prenosi "035 portal", na sudu je svjedočilo devet mladića. Ljekar je krivična djela počinio na dva mjesta - u ambulanti gdje je radio i u obrazovnoj ustanovi gdje je predavao.

Kada je u ambulantu doktora došao pacijent koji je posumnjao da ima bruh, doktor mu je rekao da se skine pa ga je dirao po polnom organu i testisima.

Nakon toga mu je rekao da legne potrbuške na krevet te mu je zadnjicu namazao gelom i masirao ju, a masirao je i prepone pacijenta.

Ljekar je pacijentu tri puta dodirnuo anus, a kada se pacijent okrenuo, počeo mu je povlačiti polni organ gore-dole. Pacijent je potom naglo ustao sa kreveta, počeo se oblačiti, a ljekar je ispred njega kleknuo i vodom mu isprao polni organ i obrisao ga ručnikom. Doktor je optužen da je bez pristanka druge osobe počinio radnju jednaku polnoj. 

Na vrijeme ispita mladićima preko odjeće stavio ruku na polni organ

Doktor je druga krivična djela počinio u obrazovnoj ustanovi, i to u vrijeme ispita. "035 portal" prenosi da je ljekar pokušao staviti ruku na polni organ više mladića preko njihove odjeće.

Ljekar se uglavnom branio šutnjom, a obranu je dao tek prije davanja završnih riječi oštećenih. Rekao je sudskom vijeću kako je dugotrajan postupak direktna posljedica činjenice da su ga željeli degradirati na poslu kao doktora, predavača, supruga i oca i da se radi o montiranom postupku u kojem su učestvovali njegove radne kolege.

Kazao je da su ga drugi mladići lažno teretili za novčanu naknadu.

"I dalje uzdignute glave radim i živim jer nikada nisam ništa nikome nažao učinio", rekao je ljekar na sudu.

Prema svih 11 tačaka optužnice, osuđen je ukupno na šest godina zatvora pa jedinstvena kazna zatvora iznosi tri godine i šest mjeseci.


Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм