Svjedočenje Nenada Andrića

Došao da traži oproštaj od Boga jer je pokušao ubiti vladiku Amfilohija

  • 19.12.2019. 10:42

Zbog izuzetno teške situacije u kojoj se trenutno nalaze SPC u Crnoj Gori i njen glavni predstavnik tamo mitropolit Amfilohije, protojerej stavrofor Nenad Andrić iz Valjeva osjetio je potrebu da iznese stravično svjedočenje o čovjeku koji je 2014. tražio oproštaj od Boga jer je, kako tvrdi, dva puta pokušao da ubije Amfilohija zato što je bio glavna smetnja za formiranje crnogorske crkve.

Za nekoliko dana vlast u Crnoj Gori će usvojiti skandalozan zakon o verskim slobodama kojim će od SPC oteti na stotine svetinja i prevesti ih u državne. Žato je prota Nenad odlučio da iznese ovu istinu u želji da bar malo doprinese „otrežnjenju opijenih Crnogoraca otrovnim vinom iz putira CPC".

- Godine 2014. bio sam sa porodicom odmoru u Herceg Novom i svako veče tokom tih osam dana služio sam večernje bogosluženje u prelijepoj crkvi SPC na Belavisti. Devetog dana došao sam ujutru da se pozdravim sa sveštenicima, poklonio sam se ikonama u crkvi, cjelivao ih i sjeo u jednu poslastičarnicu da sačekam sveštenike sa ocem Radomirom Nikčevićem direktorom „Svetigore“, na čelu. Bio je sa mnom moj sin - započeo je prota svjedočenje.

- U tom momentu, ka bašti poslastičarnice dolazile su u bijelim mantilima četiri osobe i vodile ispod ruke jednog starca. Sjedoše sto do našeg ljubazno nas pozdravljajući. U jednom momentu ustade jedna žena i priđe mi, poljubi me u ruku zatraživši blagoslov. Reče mi: „Oče, ja vas znam, vi ste otac Nenad, ja sam doktorka  iz Podgorice. Doveli smo iz bolnice u Podgorici gospodina M.P. po njegovoj velikoj želji, jer hoće da vidi oca Radomira.“

U tom je stigao i otac Radomir. Tada taj čovek poče da plače i glasno reče „Došao sam da molim za oproštaj, stigle me kazne od Boga, ogriješio sam se što sam učestvovao u osnivanju crnogorske crkve, a protiv Srpske pravoslavne crkve. Kajem se i molim za oproštaj. Takođe, kajem se i molim za oproštaj tebe, oče Radomire, i mitropolita Amfilohija jer sam organizovao dva pokušaja da vas ubiju, tebe i mitropolita. Samo vas je Bog sačuvao“ svedoči i prota Nenad.

Na to priznanje je otac Radomir smireno rekao: „Bogom da ti je prosto. Da ti Bog daruje zdravlje.“

Prota Nenad na kraju ističe i to da je saznao da je te godine, samo nekoliko meseci kasnije, taj čovek preminuo.

- Neka Bog prosvjeti sve one koje ustaju protiv SPC, da se vrate Svetom Savi kroz sveti blagoslov mitropolita Amfilohija, dok im nije kasno jer teška je ruka Svetog Petra, a još teža Božja - zaključio je on u svojoj ispovijesti, koju je preneo IN4S.

Pročitajte još:

Agonija porodice i dalje traje: Još se ne zna da li tijelo pripada Časlavu

Tramvaj odsjekao stopalo pješaku, preminuo u bolnici

Miličin dan bio je kao i svaki drugi do tada, ništa nije nagovještavalo tragediju

Đurica bratu najavio tragediju?

Ubica iz Srpca biće sahranjen u petak

Anđeo koji je hodao zemljom: Ubijena Milica bila je odbojkašica i odličan đak

Ubica iz Srpca unaprijed isplanirao zločin: Konopac i nož spremio u gepek, pa odvezao djevojku u šumu

Srpčani o jezivom zločinu: "Ovakav zločin nije zabilježen na području naše opštine"

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.