Ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji

Dragan Jaćimović se sastao sa Zoranom Zaevom

  • 21.09.2020. 15:29

Ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović sastao se sa predsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevom.

Na početku sastanka ambasador Jaćimović je čestitao premijeru stupanje na dužnost i uspješan rad u novom mandatu u pravcu održavanja stabilnosti i prosperiteta svih građana.

Ambasador Jaćimović je izrazio zadovoljstvo od kontinuirano plodne saradnje i čvrstih prijateljskih odnosa između dvije zemlje, te da naše dvije zemlje ostvaruju dobru saradnju u okviru regiona i šire. 

Ambasador Jaćimović i premijer Zaev su takođe konstatovali da između BiH i Sjeverne Makedonije nema otvorenih bilateralnih pitanja već samo uslovi za unapređenje odlične dosadašnje saradnje kako u pogledu savladavanja ekonomskozdravstvene krize tako i u odnosu ekonomsko-trgovinske saradnje, energetike i oblasti značajnih za građane dviju država.

Na kraju sastanka premijer Zaev je istakao da je Republika Sjeverna Makedonija opredjeljena da nastavi i unapređuje dobre prijateljske i partnerske odnose između dvije zemlje.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo od inicijative za regionalnu saradnju i spremnost za što skorije ostvarivanje evrointegracijskog strateškog cilja Sjeverne Makedonije, kao i BiH.