Crvena stijena

Drama na crnogorskoj plaži: Dvije žene hitno evakuisane, apel turistima

  • Извор: Агенције
  • 15.06.2023. 09:21

Hitnom intervencijom tima Uprave pomorske sigurnosti sinoć su sa plaže Crvena stijena, iza brda Volujica, evakuisane dvije ženske osobe, od kojih je jedna trudnica.

Oko 22.30 Pomorsko-operativnom centru je javljeno da se na plaži Crvena stijena iza brda Volujica, nalaze dvije ženske osobe, koje se zbog nevremena ne mogu vratiti kopnenim putem u Bar. Odmah je angažovan spasilački čamac SAR-1 sa posadom i pripadnik Sektora granične policije (SGP), rečeno je za Radio Bar i Bar Info pomoćnik direktora UPSUL-a za sigurnost na moru, Žarko Lukšić.

Teška nesreća kod Banjaluke, dvoje mrtvih

Teška nesreća kod Banjaluke, dvoje mrtvih

Svega 15 minuta je bilo potrebno čamcu da stigne do pozicije i uz pomoć ronilaca u termalnim odjelima, jednu po jednu ženu uspješno evakuiše na spasilački čamac SAR-1.

Lukšić je kazao da su za 10 minuta evakuisane osobe prevezene na sigurno, gdje im je pružena hitna medicinska pomoć.

“Na sreću, nije bilo nikakvih posljedica, pa su ih članovi porodice odmah odvezli kućama. Inače, plaža Crvena stijena svake godine predstavlja izazov za spasilačke akcije koje sprovodi UPSUL”, kaže on.

Apel svim turistima

“S obzirom da je početak turističke sezone, molimo sve turiste i građane da ne ugrožavaju živote i ne organizuju avanturističke izlete, kako bi izbjegli ovakve nevolje na moru. Na to posebno apelujemo u danima kada su, poput današnjeg i sutrašnjeg, najavljeni loši meteorološki uslovi”, upozorava Lukšić.

Lažirao smrt, pa na svoju sahranu došao helikopterom

Lažirao smrt, pa na svoju sahranu došao helikopterom

Osvrnuvši se na sinoćnju profesionalno i izuzetno brzo sprovedenu akciju, pomoćnik direktora UPSUL-a naglašava da je spasilački tim u kome su bili Nenad Tasić, Bato Tomašević, Jasmin Koković, Marko Čejović i Stevan Asović, zajedno sa pripadnikom SGP Bar, bio suočen sa velikim izazovom zbog rizičnog prilaza stjenovitoj obali i činjenice da se spasavanje odvijalo s posebnim oprezom jer je u pitanju bila trudnica, zaključio je on.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.