Hrvatska

Drama u Makarskoj: Spasavali promrzle djevojke iz podivljalog mora

  • Извор: Агенције
  • 17.04.2022. 10:14

Na oko 1.000 metera od obale kod svjetionika Sveti Petar kod Makarske, juče u poslijepodnevnim satima na dasci za surfanje ostale su zarobljene dvije djevojke.

Zbog jake bure nisu mogle na kopno.

"Zovem prijatelja Marija Prnjaka, i nas troje, Marijo, Goran Vranjes, i ja u 17:08 isplovljavamo privatnim brodom i u 17:17 dvije maloljetne osobe, su već bile u brodu i spašene iz podivljalog mora. Dok smo se vraćali u luku organizovao sam Hitnu pomoć koja je cure skupila jer su već bile pothlađene", ispričao je Marin Puharić za "Dnevnik.hr". 

Hitna medicinska pomoć preuzela je brigu o djevojkama u Makarskoj u 17.25 sati.

Puharić pretpostavlja da su djevojke iz Češke.

"Mi smo se organizovali privatno. Nakon nekih 7-8 minuta locirali smo cure. Već su bile udaljene nekih 1.500 m od obale i bura ih je nosila prema Hvaru. Cure su bile na sup dasci i to je jedino što im je spasilo glavu jer su ostale na površini i uspjeli smo ih locirati", dodao je.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм