Preventivno

Evakuisana 54 kampera u Sloveniji, među njima bila i djeca

  • Извор: Агенције
  • 26.07.2023. 13:03

Civilna zaštita je usred noći poslala nekoliko vatrogasaca u kamp kod Podbele u kojem su bile 54 osobe iz inostranstva. Zbog prognoze novih jakih oluja voditelj kampa odlučio je zatražiti preventivnu evakuaciju, a više od polovine lica u kampu bili su mladi od osam do 16 godina starosti.

Dan nakon jake oluje, u međuvremenu, na sjevernoj Primorskoj nadležne službe nastavljaju otklanjanje posljedica nevremena. Na području Idrijca u Baču utvrđena je povećana prisutnost fekalnih bakterija, pa se kupanje ne preporučuje.

Opštinski stožer civilne zaštite Kobarid izvijestio je o preventivnoj noćnoj evakuaciji većeg broja ljudi iz kampa kod Podbele. Nešto iza ponoći civilna zaštita iz područnog centra za obavještavanje Nova Gorica dobila je dojavu da se u kampu kod Podbele nalazi više osoba.

U grupi od 53 osobe bilo mnogo djece iz inostranstva (s područja Trsta i okolnih naselja). Akcija je započela odmah, najavio je zapovjednik civilne zaštite Aleksander Voncina.

Temeljem okolnosti i prikupljenih informacija, Vončina je naredio da Regionalni operativni centar aktivira vatrogasne jedinice s područja opštine Kobarid (PGD Kobarid, PGD Breginj i PGD Drežnica) s vozilima za prevoz ljudi.

Evakuisane osobe smještene su u sportskoj dvorani u Kobaridu, prenosi "24Ur". U prevozu djece svojim vozilom pomogao je i zamjenik načelnika Opštine Kobarid Marko Miklavič, koji je bio unaprijed obaviješten o događaju.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)