Хрватска

Фризерка пријавила крађу, па ухапшена због проституције

  • Извор: 24сата.хр
  • 21.02.2024. 14:29

Након што је позвала полицију јер јој је неко украо новац, загребачка фризерка (22) ухапшена је због проституције, наводи се у пресуди Општинског прекршајног суда у Загребу.

Полиција је успјела да пронађе новац, који је пријавила као украден, али је открила да се дјевојка бавила проституцијом у изнајмљеном загребачком стану на Трешњевецу. Ухапшена је у септембру прошле године.

“Полицајац је био непријатан”

– Позвала сам полицију јер сам мислила да је новац који сам зарадила током сезоне на мору украден, а тај новац сам задржала да бих се издржавала и помогла родитељима. Радила сам у сезони као собарица. Међутим, полицајац је у соби пронашао моју малу торбицу у којој је био новац који сам ту ставила, али сам, нажалост, заборавила. Новац који ми је узет није зарађен од проституције, већ од сезонског рада, што се може провјерити – признала је на суду, али је тврдила да се највише дружила са вршњацима и пријатељима који су те вечери били у њеном стану.

На посебно испитивање од стране судије, она изјављује да је полицајац, који је дошао на увиђај, био веома груб и непријатан према њој, а није му дала никакав разлог за то.

– Молим суд за разумијевање. Издржавам се, тренутно немам примања, а наметањем конфискације наведеног новца би ми било веома тешко да се издржавам. Наиме, не желим ни да се бавим проституцијом, желим да наставим школовање, али сам, нажалост, принуђена да се издржавам. Послије ове изузетно болне ситуације за мене и догађаја које сам преживјела у полицији је свакако разлог да ћу престати са таквим понашањем – рекла је фризерка.

Клијенте је добијала уз помоћ разних сајтова. Она је проглашена кривом и осуђена на новчану казну од 100 евра, али јој је од казне одузето 80 евра јер је била два дана у полицијском притвору.

Судија је пресудио и да јој се врати 625 евра, за које је позвала полицију, јер нема доказа да је тај новац зарађен сексуалним услугама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: