Марко Милачић

"Гласање за резолуцију у Сребреници једна од најсрамнијих одлука у модерној историји Црне Горе"

  • Извор: СРНА
  • 23.05.2024. 17:52

Влада Црне Горе је гласањем за резолуцију о Сребреници у Генералној скупштини УН урушила углед земље и отворено издала велики дио властитог народа, поручио је предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић.

"Овај чин представља једну од најсрамнијих епизода у модерној политичкој историји Црне Горе. Својим гласом Влада је показала потпуни недостатак поштовања према великом дијелу својих грађана али, суштински, и државе Црне Горе, означивши почетак додатне поларизације друштва", навео је Милачић у писаној изјави.

Он је истакао да директна одговорност за све посљедице које услиједе након ове одлуке на унутрашњем и регионалном плану лежи на Влади Црне Горе.

Вучић огрнуо заставу Србије па поручио: Да видим тог јунака који ће да ми је узме!

Вучић огрнуо заставу Србије па поручио: Да видим тог јунака који ће да ми је узме!

"Овај потез не може и не смије проћи без одговарајуће реакције српског народа у Црној Гори", навео је Милачић.

Милачић је позвао све чиниоце у оквиру српског друштвено-политичког корпуса да се одлучно одреде према овом срамном поступку Владе Црне Горе, којим је нанесена огромна штета српском народу у Црној Гори.

"Сада је тренутак да покажемо јединство и одбранимо елементарне вриједности, достојанство и интегритет", закључује Милачић.

Генерална скупштина УН данас је усвојила нацрт резолуције о Сребреници коју је бошњачки дио мисије БиХ при УН иницирао самостално, без одлуке Предсједништа БиХ, а чији су предлагачи Њемачка и Руанда.

Ово је списак лица која су жива, а уписана као жртве у Сребреници

Ово је списак лица која су жива, а уписана као жртве у Сребреници

Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији у периоду 1992-1995. године, на чијем челу је био водећи израелски историчар и стручњак за Холокауст Гидеон Грајф, закључила је да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида нити геноцид уопште.

Комисија од 10 свјетских експерата закључила је да Срби никада нису имали такав план ни у Сребреници нити на било ком другом мјесту.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: Наша Српска (Р)

    У емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.