Хрватски министар спољних и европских послова

Грлић Радман: Комшић паразитира на туђем праву

  • Извор: СРНА
  • 21.09.2023. 08:10

Хрватски министар спољних и европских послова Гордан Грлић Радман рекао је у Њујорку да су изјаве предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића за говорницом Генералне скупштине УН неодговорне и политички штетне и да непотребно дижу тензије и успоравају пут БиХ према ЕУ.

Коментаришући изјаву Комшића, који је хрватског премијера Андреја Пленковића оптужио за кршење међународног права и упоредио га са руским предсједником Владимиром Путином, Грлић Радман је рекао да је Комшић тај који "крши међународно право јер паразитира на туђем праву".

Грлић Радман је рекао да је Комшић узурпатор хрватске квоте која произлази из Дејтонског споразум.

- Сваки народ има право да бира свог представника у Предсједништву БиХ, а Комшић није изабран гласовима хрватског народа, већ је узурпирао то право због несавршености тога закона. То што он чини је апсолутно нечувено - рекао је Грлић Радман.

Он је навео да Комшић својим неодговорним изјавама чини велику медвеђу услугу политичким лидерима који се у Савјету министара активно залажу за европску перспективу БиХ.

Он је навео да Комшић својим неодговорним изјавама чини велику медвеђу услугу политичким лидерима који се у Савјету министара активно залажу за европску перспективу БиХ.

- БиХ је добила статус кандидата захваљујући Хрватској, која је остварила све своје спољнополитичке циљеве и гдје предсједник Владе Андреј Пленковић посебно подржава БиХ, а сада се заједно са другим земљама чланицама заузима за отварање приступних преговора између БиХ и ЕУ - рекао је Грлић Радман.

Он је истакао да су Комшићеве изјаве јако штетне, јер дижу непотребне тензије и успоравају пут БиХ према ЕУ.

- Није нам јасно у име кога Комшић то ради и зашто то ради? Још једанпут понављам, он је узурпатор и штеточина, он паразитира на туђем праву - рекао је Грлић Радман.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: