Хрватски министар спољних послова

Грлић Радман: Жељко Комшић је ухљеб

  • Извор: СРНА
  • 24.01.2024. 17:01

Жељко Комшић је ухљеб и узурпатор права хрватског народа у БиХ, а хрватски премијер Андреј Пленковић поступио је државнички јер се с њиме није хтио састати приликом посјета Сарајеву, поручио је у сриједу хрватски министар спољних послова Гордан Грлић Радман.

"Комшићу није стало апсолутно ни до чега осим до властитога угодног мјеста. Комшић је типични примјер једног ухљеба, узурпатора на штету хрватског народа у БиХ", казао је Грлић Радман новинарима у Загребу, преноси Хина.

"Он би требао имати толико морала и упитати се како може дозволити себи да буде узурпатор мјеста које му не припада“, поручио је Грлић Радман, додавши да се за европску перспективу БиХ боре Пленковић и хрватска влада, док Комшић "још живи у старим обрасцима управљања бивше државе и није му стало до еуропске перспективе".

"Пленковић је поступио државнички јер управо је тиме и показао поштовање према хрватском народу у Босни и Херцеговини. Сваки службени сусрет с Комшићем управо би показао да се Хрватска не држи духа и слова дејтонског споразума", додао је.

Грлић Радман је одбацио критике да Пленковић не поштује институције Босне и Херцеговине, навевши за примјер да је примио у Загребу бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића и српску чланицу Предсједништва Жељку Цвијановић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм