Милановић саопштио

Хрвати сриједом иду на изборе: Ствара се проблем у БиХ

  • Извор: АТВ
  • 15.03.2024. 17:40

Први пут избори у Хрватској биће одржани у сриједу, саопштио је предсједник Хрватске Зоран Милановић.

Избори ће бити одржани 17. априла а тај дан у Хрватској биће нерадни.

Како је Милановић рекао, избори на бирачким мјестима у сједиштима дипломатско-конзуларних представништава Хрватске одржаће се у уторак, 16. и 17. априла.

Није познато како ће оваква одлука утицати на одазив бирача у дијаспори, али, пишу хрватски медији, организовање избора сриједом у БиХ биће изазов.

Наиме, пишу медији, логистички ће бити тешко организовати изборе у БиХ зато што је много бирачких мјеста измјештено у школе.

"Биће изазовно организовати изборе у иностранству, јер су у БиХ, гдје је пуно бирача, бирачка мјеста измјештена у школе како би се смањиле гужве на изборне дане", рекао је Хини члан и портпарол ДИП-а Славен Хојски.

Сриједа је у БиХ радни дан па ће се, наводе медији, организовати премијештање бирачких мјеста из школа у нека друга мјеста или ће се, евентуално, гласање обавити у амбасадама или конзуларним канцеларијама.

Да се не ради о малом броју бирачких мјеста говоре и подаци да је у Мостару у школама било 20 бирачких мјеста, у Сарајеву шест, у Ливну четири, у Витезу десет, а у католичком школском центру у Тузли три, пише Индекс.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм