PODIGNUTA OPTUŽNICA

Hrvati za Darka Šarića pokušali ubiti čovjeka u bolnici

  • Извор: Аваз
  • 13.04.2023. 13:38

Podignuta je optužnica protiv osmorice hrvatskih državljana zbog krijumčarenja najmanje 609 kilograma kokaina iz Južne Amerike u vrijednosti većoj od 16,4 miliona evra, koji su potom i preprodavali. Kokain su preuzimali preko luke u Pločama.

USKOK je predložio da se okrivljenima oduzme 3.415.422,32 evra nepripadajuće imovinske koristi. Za osmorku je, takođe, zatraženo produženje istražnog zatvora.

Radili za srpskog Eskobara

Riječ je, navodno, o hrvatskom kraku priče o "srpskom Eskobaru" Darku Šariću koji je uhapšen prije godinu u Beogradu, dok je bio u kućnom pritvoru. Kako javlja "Večernji list", među osmoro okrivljenih koji su radili sa Šarićem i krijumčarili, pa u zemlje EU prodavali kokain vrijedan više od 16,4 miliona evra, su Petar Ćosić, Manuel Vulić, Ante Vrcan i Oliver Ćokara.

Prvookrivljeni je upravo Petar Ćosić za kojeg se smatra da je bio čovjek od povjerenja balkanskog narkobosa Darka Šarića. Ali, droga nije jedino čime su se bavili. USKOK ih tereti i za planiranje ubistva čovjeka u Ekvadoru.

Zlotvoru iz Banjaluke prijeti paprena kazna

Zlotvoru iz Banjaluke prijeti paprena kazna

Kako se navodi, prvookrivljeni je, djelujući s osobom iz Srbije, tokom 2020. i na samom početku 2021. odlučio da će ubiti osobu u Ekvadoru za koju su smatrali da postupa mimo njihovih dozvola. Kako su utvrdili istražitelji, s ciljem da tu osobu na podmukao način liše života, povezali su u zajedničko djelovanje drugookrivljenog i više zasad nepoznatih osoba.

Drugookrivljeni je bio zadužen za provjeru kretanja po Ekvadoru osobe čiju su smrt planirali, kao i za angažman ubica. Tu osobu, koja je u međuvremenu preminula, pratili su u Ekvadoru preko nepoznate osobe koja je trebala i platiti izvršitelje ubistva.

Pokušaj ubistva dogodio se 13. novembra 2020. u Guajakilu, ali uprkos tome što su napadači ispalili veći broj hitaca, žrtva nije preminula, već je zadobila za život opasne povrede zbog kojih je odmah prevezena na bolničko liječenje. Po obavijesti da je žrtva samo ranjena, prvookrivljeni i osoba iz Srbije su, u daljnjoj nakani da provedu do kraja svoj plan, dali nalog drugookrivljenom da se ubistvo organizuju dok se žrtva nalazi na liječenju.

Za novi pokušaj ubistva angažovane su i dvije osobe iz Kolumbije, ali do realizacije dogovorenog nije došlo jer je jedna od njih uhapšena. Po otpuštanju iz bolnice, žrtvi se stanje gotovo odmah pogoršalo te je umrla uslijed posljedica ranijeg ranjavanja.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм