Sjednica Vlade

Hrvatska uvela nove mjere zbog omikrona

  • Извор: Аваз
  • 02.12.2021. 17:35

Danas je održana sjednica Vlade Republike Hrvatske. Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović istakao je kako je, od zadnje sjednice Vlade, Štab civilne zaštite donio sedam novih odluka na nacionalnoj razini.

Za pet odluka koje se odnose na ograničavanje okupljanja, privremenu zabranu i ograničavanje prelaska preko graničnih prelaza Republike Hrvatske, korištenje zaštitnih maski za lice, rad trgovina i javni prevoz produženo je trajanje epidemioloških mjera do 15. decembra.

- Budući da novi soj ima potencijal biti puno zarazniji, niz država je donijelo nove strože mjere koje se tiču putovanja. Tako je i Štab civilne zaštite Republike Hrvatske, s ciljem zaštite javnozdravstvenog interesa i sprečavanja širenja novog virusa u Hrvatskoj, 26. novembra donio odluku kojom se ograničava ulazak za osobe koje dolaze ili su boravile zadnjih 14 dana u Južnoafričkoj Republici, Bocvani, Kraljevini Esvatini, Lesotu, Namibiji, Zimbabveu i Hong Kongu, dok se odlukom od 30. novembra ograničenje ulaska osoba u Hrvatsku odnosi i na Republiku Mozambik - naglasio je Božinović.

Kako je kazao, odlukama je ujedno propisano da se za državljane Republike Hrvatske koji dolaze iz tih zemalja uvodi obvezan karantin u trajanju od 14 dana od dana ulaska u Hrvatsku i obavezno testiranje na virus zadnji dan od karantina, piše Avaz.ba.

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)