Bojan Ivošević

Hrvatska: Zamjenik gradonačelnika sam sebe krivično prijavio

  • Извор: Индекс
  • 26.01.2023. 16:46

Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević na Facebooku je objavio kako je podigao krivičnu prijavu protiv samog sebe.

"Danas sam otišao u 1. policijsku stanicu Split i prijavio sam sebe za krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlaštenja iz članka 291. Krivičnog zakona", napisao je. 

"Ne znam kad i kako sam ga počinio, ali sam ih uputio da o tome ima saznanja gospodin Marko Didić novinar 'Slobodne Dalmacije' koji je u današnjoj 'Slobodnoj Dalmaciji' na sedmoj stranici javnost informisao da sam počinio navedeno krivično djelo citiram: '...čime očigledno čini zloupotrebu položaja i ovlaštenja'", dodao je Ivošević, prenosi "Index.hr".

"Slobodna Dalmacija" se u navedenom članku bavi slučajem 52-godišnjeg Marijofila Brnadića iz Splita koji je imao kiosk na Istočnoj obali, ali ga zbog odluke Grada Splita više nema jer su svi takvi objekti pozatvarani ili uklonjeni.

Brnadić se nije pomirio s odlukom o uklanjanju kioska te je tri puta novčano kažnjen zbog difamiranja i prijetnji upućenih Ivoševiću. 

Novinar "Slobodne Dalmacije" tvrdi da su proslijedili zamjeniku gradonačelnika Brnadićeve optužbe na službeni mail portparola Grada Ane Đeldum i zatražili od njega komentar.

Međutim, ističu da Ivošević umjesto da odgovori na ta pitanja ili da uljudno otkaže svoje pravo na izjavu, na svom privatnom Facebook profilu objavljuje sva službena pitanja, čime očigledno čini zloupotrebu položaja i ovlaštenja.

"Sve ovo jako me uznemirilo. Ne znam šta je gore, da počinite krivično djelo ili da vas jedan mediji javno lažno optuži za krivično djelo čime utiče na građane koji vas biraju i time ugrožava vašu daljnju mogućnost obavljanja posla. Strah me je", zaključio je Ivošević.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.