Државни инспекторат

Хрватски инспекторат: Наредили смо повлачење сумњивих пића!

  • Извор: Агенције
  • 08.11.2023. 12:01

У циљу заштите јавноздравственог интереса и заштите здравља људи, односно постојања сумње да храна није сигурна, а у складу с Законом о храни санитарна инспекција је трговачком друштву привремено забранила стављање на тржиште и повлачење суспектних производа.

Санитарна инспекција Државног инспектората одмах по запримању информације о догађању у Ријеци обавила је инспекцијски надзор у угоститељским објектима и код дистрибутера у Ријеци, послали су у саопштењу.

У склопу инспекцијских надзора узета су четири узорка, сви марке Ромерквел, који су на анализи у Хрватском заводу за јавно здравство.

„Истичемо како у инспекцијским надзорима у промету није затечена суспектна серија Ромерквел Емошн Блубери  Помегранат 330 ml, а коју је конзумирала особа са задобивеним тјелесним повредама“, саопштено је из Инспектората.

Берош: Има још сумњивих случајева тровања

Берош: Има још сумњивих случајева тровања

Даље се додаје да је, слиједом запримљених нових информација током јучерашњег дана о догађањима на Природословно-математичком факултету Универзитета у Загребу, санитарна инспекција изузела један узорак Кока-Кола, Оригинал тејст, Газирано освјежавајуће безалкохолно пиће, 500 ml, из сампослужног апарата те још два узорка Кока-Кола 2 l, Оригинал тејст и Зиро из малопродајне трговине.

„Узорци су на анализи у Хрватском заводу за јавно здравство. Такође санитарна инспекција обавила је инспекцијски надзор у трговачком друштву у Загребу. У циљу заштите јавноздравственог интереса и заштите здравља људи, односно постојања сумње да храна није сигурна, а у складу с Законом о храни санитарна инспекција је трговачком друштву привремено забранила стављање на тржиште и повлачење суспектних производа“, саопштено је из Државног инспектората, преноси 24сата.

Инспекцијско поступање је у току те одмах по запримању резултата анализа санитарна инспекција подузеће законом прописане мјере те ће Државни инспекторат о истом обавијестити јавност.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.