Tuga okovala grad

Inspektori plakali nad ubijenom djecom na Cetinju

  • Извор: Новости.рс
  • 19.08.2022. 16:40

Prije tačno sedam dana, u 15.30 Cetinjanin Vuk Borilović (34) započeo je svoj krvavi pir. Zakucao je na vrata svojih podstanara - porodice Martinović i uperio pušku u dva dječaka - starosti 11 i osam godina.

Uplašena djeca pokušala su da se sakriju iza vrata, ali Borilović je zapucao. Kroz prozor je ugledao njihovu majku Natašu i upucao je i nju. S terase ju je opsovao i krenuo dalje u krvavi pohod, a Cetinje i Crna Gora zauvijek su se promijenili.

Borilović je ubio ukupno 10 osoba, a ranio još šest. U razmijeni vatre s policijom i mještaninom Nenom Kaluđerovićem primio je pet hitaca. Čiji hitac ga je ubio i prekinuo njegov ubilački pohod, još nije utvrđeno.

Policajci, forenzičari, inspektori, doktori preplavili su naselje Medovina koje je tog dana zavijeno u crno.

Stravične scene nevino ubijene djece i ostalih žrtava u cetinjskom naselju Medovina teško su podnijeli i najiskusniji istražitelji. Plakali su gledajući horor koji je napravio pomahnitali ubica. Suze nisu mogli da zadrže ni inspektori sa višedecenijskim iskustvom, zbog čega je i uviđaj trajao mnogo duže nego što je uobičajeno. Ono što su vidjeli, kažu, dok su živi neće moći da zaborave.

"To su scene koje nikog ne mogu da ostave ravnodušnim", rekli su za Novostima.

Koliko je tačno hitaca Borilović ispalio u svoje žrtve još nije javno poznato. Ono što, pak jeste, je da je većinu svojih žrtava ovaj, inače iskusni lovac, pogodio u predjelu glave. Preživjeli su oni koje je pogodio u druga mjesta.

Borilović je, ispričali su nakon masakra, ljudi iz njegovog okruženja, danima bio čudan. Ponašao se drugačije, paranoično, vjerovao je da mu komšije bacaju mađije, pričao je da je postavio kamere da bi vidio ko mu to radi. Utvrđeno je da nikakvih kamera nema.

Ranjeni su još u bolnicama, oporavljaju se od užasa koji su, srećom, preživjeli i uče kako će da žive bez najbližih koje je Borilović svirepo ubio.

Borilovićeve žrtve sve su sahranjene, bol u srcima porodica je nemerljiv. Borilovićevo tijelo sahranjeno je na tajnoj lokaciji. Na tajnoj lokaciji je i njegova supruga, djeca i najbliža porodica – policija ih čuva zbog straha od krvne osvete.

Borilovićeva žena, koju je odvezao do primorja nekoliko dana prije masakra, rekla je da je primjetila da se ponaša drugačije, ali da ovako nešto nikada nije mogla ni da nasluti.

Kobnog dana, Borilović je, na sugestiju prijatelja, imao pregled kod psihijatra. Na njega nije otišao. Umjesto toga uzeo je pušku i pomahnitalo je krenuo da puca od kuće do kuće kroz svoje naselje. Da nije zaustavljen, ko zna koliko bi još žrtava bilo.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)