Čuli su da govorimo albanski i napali nas

Ispovijest mladića pretučenog u Novom Sadu

  • 09.10.2018. 07:14

"Drug i ja smo krenuli kući, vidjeli smo da je ostao jedan linijski taksi na stanici. Rekao sam mu na albanskom da požuri. To su čula dvojica momaka koji su nam išli u susret i počela mučki da nas udaraju. Zatim su došla još dvojica, trojica", kaže za "Blic" B. G, jedan od dvojica mladića (19) albanske nacionalnosti, koji su zvjerski pretučeni u Novom Sadu.

Napad na ove mladiće desio se u Futoškoj ulici u noći između subote i nedelje. Obojica su zadobili teške tjelesne povrede, dok su se ljekari u novosadskoj bolnici borili za život Č. M.

Teže povrijeđeni mladić je iz Prizrena i u Novi Sad je došao u potrazi za poslom, i namjerom da se preseli u ovaj grad. B. G. govori srpski i živi u ovom gradu.

"Ta dvojica su čula da sam pričao na albanskom i napali su nas, ukupno ih je bilo četiri ili pet. Nisam siguran. Trajalo je oko minut. Naših su godina, vjerovatno i mlađi. Drug je pao na zemlju, udario je glavom, sagnuo sam se da mu pomognem i onda sam i ja zadobio udarac. Udarali su nas i rukama i nogama, ne znam šta se dalje dešavalo",  kratko govori B. G. i dalje u strahu.

Žrtve su od još goreg ishoda spasle su sirene hitne pomoći i policije, koje je pozvala žena iz obližnjeg kioska. B. G. je dao iskaz policiji, koja mu je pokazala snimke ranije tuče u kojoj su učestvovali isti huligani.

"Pitali su me da li ih poznajem od ranije, da li smo bili u sukobu. Mi ih nismo do tada vidjeli, ali sam ih prepoznao sa snimka. Prije nego što su nas napali, desila se druga tuča na svega 50 metara od tog istog mjesta. Policija nam je rekla da se desila tuča grupe momaka na uglu Futoške ulice i Bulevara oslobođenja, u kojoj su učetvovali naši napadači", naveo je mladić.

Da je Č. M. tek pristigao u Novi Sad za boljim životom, potvrdio je za "Blic" i Dibran, rođeni brat povrijeđenog mladića. On je juče ujutru rano stigao u Vojvodinu iz Prizrena nakon što je čuo za incident. Kaže da je njegov brat tek završio srednju školu i došao prije dva dana u Novi Sad, jer je "čuo sve najljepše o ljudima koji tu žive".

Brat se zahvaljuje medicinskom osoblju na ukazanoj hitnoj pomoći obojici povrijeđenih mladića i nada se da je ovo samo jedan izolovani incident.

"Oduvijek smo slušali o Novosađanima i vašem gradu samo najljepše, da tu nema nikakvih međunacionalnih tenzija i da su svi dobrodošli. Hvala ljekarima na pomoći i šta su sve učinili za mog brata", naveo je.


U Kliničkom centru Vojvodine potvrđeno je da je Č. M. van životne opasnosti i da je prebačen na odjelenje poluintenzivne nege.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм