Упозорење

Из продаје повучен парфем, утиче на плодност код жена

 • Извор: Аваз
 • 18.02.2024. 17:29

Државни инспекторат Хрватске издао је упозорење грађанима да престану употребљавати производ који се повлачи из продаје због хемијског ризика.

Како је саопштено, ријеч је о тоалетној води робне марке "Lotus Valley Perfumes", произведеној у Уједињеним Арапским Емиратима. 

Мирис у себи има садржај који би могао представљати хемијски ризик. Спорни састојак је мирисни алерген "butyphenyl methylpropionalu" , познат и под називом "Lilial", који је ЕУ забранио у марту 2022. године.

Истраживања су показала да то штети функционисању хормона и може довести до проблема с плодности и развојем фетуса у трудноћи.

- Тоалетна вода пуњена у тамнољубичасту стаклену бочицу четвртастог облика с пластичним чепом златно обрубљене боје на којој је црним словима исписано Лотосова долина - саопштено је из Државног инспектората Хрватске.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

 • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

  Серија: Ко те шиша (12+)

 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 22:45 Филм

  ''''Филм