Скупштина

Изабрана Влада Црне Горе, Спајић очекује пун мандат

  • Извор: АТВ
  • 31.10.2023. 07:43

Скупштина Црне Горе изабрала је 44. Владу премијера Милојка Спајића.

Мандатар Милојко Спајић у четвртак је парламенту доставио експозе и приједлог за састав 44. Владе.

У Скупштини је Спајић прочитао само уводни део експозеа.

За избор нове Владе гласало је 46 посланика, против је било 19, један уздржан.

Министри из ПЕС-а су Филип Ивановић (спољни послови), Маида Горчевић (европски послови), Анђела Јакшић Стојановић (просвjета, наука и иновације), Новица Вуковић (финансије), Филип Радуловић (саобраћај), Андреј Миловић (правда), Јанко Одовић (просторно планирање, урбанизам и државна имовина), Војислав Шимун (здравље), Наида Нишић (рад и социјално старање) и Саша Мујовић (енергетика и рударство).

Председник Демократске Црне Горе Алекса Бечић је замjеник премијера за безбjедност, унутрашњу политику, европске и вањске послове, а Момо Копривица потпредсjедник Владе за политички систем, правосуђе и антикорупцију.

Драган Краповић је министар одбране, Владимир Мартиновић министар туризма, екологије и одрживог развоја док је Тамара Вујовић министарка културе и медија.

Министар унутрашњих послова је Данило Шарановић.

За министра унутрашњих послова био је планиран Борис Богдановић, али је он синоћ саопштио да одустаје "због усложњавања здравственог стања два члана најуже породице".

Демократе су предложиле другог кандидата за министра унутрашњих послова, Шарановића, актуелног замjеника градоначелнице Подгорице.

Потпредсjедник владе за рад, образовање, здравство и социјалу је Срђан Павићевић из ЦИВИС-а.

Што се тиче албанских партија - потпредсjедник Владе за економску политику и министар економског развоја је Ника Ђељошај, министар људских и мањинских права Фатмир Ђека, а министар јавне управе Мараш Дукај.

Предсjедник Социјалистичке народне партије (СНП) Владимир Јоковић је министар пољопривреде шумарства и водопривреде, а потпредседник СНП Драгослав Шћекић је потпредсjедник Владе за демографију и младе и министар спорта и младих.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)