Ministarstvo saobraćaja i veza

Izgorjeli autobus u Bugarskoj nije imao licencu, preduzeću oduzeta dozvola za rad

  • Izvor: Tanjug
  • 25.11.2021.07:39

Autobus u vlasništvu "Besa Trans BTB" koji je izgorio u Bugarskoj nije bio licenciran za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza, pa je ovom preduzeću juče oduzeta dozvola za rad, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Sjeverne Makedonije.

Kako je navedeno, autobus registarskih oznaka SK-0884-BA u vlasništvu preduzeća "Besa Trans BTB" koje je izgorjelo u Bugarskoj na autoputu "Struma" u nesreći u kojoj je poginulo 45 makedonskih državljana, a sedam njih povrijeđeno, nije bilo licencirano za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza putnika, prenosi MIA.

U saopštenju se ističe da vozilo ne postoji ni u elektronskoj evidenciji izdatih dozvola za obavljanje unutrašnjeg ili međunarodnog prevoza putnika koje vodi Ministarstvo saobraćaja i veza.

Dodaje se da su registrovana tri licencirana vozila kompanije "Besa trans BTB", ali da izgorjelog autobusa nema među registrovanim vozilima.

"U skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju i zbog nedostataka koje je utvrdilo Ministarstvo saobraćaja i veza, a u cilju sprečavanja bilo kakvog drugog postupanja firme koja bi mogla da podstakne negativne posljedice, firmi 'Besa Trans BTB' se oduzima dozvola za rad, odnosno zabranjuje obavljanje djelatnosti", navodi se u saopštenju makedonskog ministarstva.

Iz Ministarstva ističu i da je Vlada na prošloj sjednici obavezala Inspektorat da izvrši vanrednu kontrolu u preduzeću "Besa trans".