Агенција контролише

Како је Мило Ђукановић за седам мјесеци уштедио 33.000 евра

  • Извор: вијести.ме
  • 19.10.2023. 06:00

Агенција за спречавање корупције (АСК) ће контролисати извјештај о имовини и приходима бившег шефа државе Мила Ђукановића, посебно у свјетлу чињенице да је за непуних седам мјесеци успио да уштеди 33.000 евра.

То су “Вијестима” одговорили из институције, којом руководи Јелена Перовић.

Ђукановић је кључеве државе предао Јакову Милатовићу 20. маја, а извјештај који је требало да достави 30 дана по престанку функције, Агенција је добила три мјесеца касније.

Ђукановић и његова супруга Лидија, према званичним подацима, живе од плате.

Упитани да ли је бивши предсједник у законском року доставио извјештај – до краја јуна, из Агенције одговарају да је Ђукановић податке о имовини и приходима доставио 11. октобра.


Расте страх у Европи

Расте страх у Европи

“Бивши јавни функционер Мило Ђукановић је доставио извјештај о приходима и имовини 11. октобра 2023. године, у року од 30 дана од пријема акта Агенције за спречавање корупције, од које је затражио мишљење да ли су му истеком мандата предсједника Црне Горе престале и остале јавне функције које је обављао”, тврде из Агенције.

Поручили су и да ће провјерити на који је начин Ђукановић за нешто више од пола године успио да уштеди 33.000 евра, с обзиром на то да имовину није пријавио у редовном имовинском картону за 2022. годину, али ни у извјештају који је Агенцији доставио као предсједнички кандидат 10. марта.

“Агенција ће, по службеној дужности, извршити контролу достављеног имовинског картона бившег јавног функционера Ђукановића”, одговорили су из Агенције.

Према подацима из извјештаја, Ђукановић је зарађивао на почетку године око 2.400 евра, а љетос нешто више од 1.700.

Пријавио је огромно насљеђе, као и два стана – један који је добио на поклон а други откупљен “друштвени стан”.


Демонстранти упали у Капитол

Демонстранти упали у Капитол

Сувласник је двије фирме “Глобал Монтенегро” и Универзитета “Доња Горица”, а на име фирме која је оснивач универзитета – “Универзитатс”, уписане су десетине хиљада квадрата земљишта и некретнина.

Његова супруга има плату од око 2.100 евра, и вози ауди 3. На њено име уписан је стан од 85 квадрата, породична стамбена зграда од 121 и помоћна од 12 метара квадратних….

Бивши предсједник није дао сагласност за увид у банкарске рачуне.

Ђукановићев стил живота годинама је под лупом јавности, јер се стиче утисак да је раскошнији од оног што су његови пријављени приходи.

Агенција је недавно најавила и да ће поступити по другој пресуди Управног суда и спровести поступак испитивања имовине Ђукановића, са посебним освртом на никада пријављену, наводно више милиона вриједну колекцију сатова.

Вијести” су још 2011. објавиле да предсједник ДПС-а посједује платинасти сат швајцарског бренда “Брегуе Турбилон” (Бреге Турбиљон), који је тада коштао 106.076 евра.


Вукановић: Тривићка стоји иза текстова против мене

Вукановић: Тривићка стоји иза текстова против мене

Оптужени бизнисмен Душко Кнежевић, 2019. доставио је медијима фотографије са сатовима Ђукановића, за које је тврдио да вриједе 1,5 милиона евра.

Навео је да је ријеч о “Патек Филипе Скај Мун Турбилон” вриједном 1.350.000 долара, “Бреге Турбилон Перпетуал Календар од 185.808 долара.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.