Stravičan požar u kovid bolnici

Kćerka nije htjela da ostavi majku, spaljena tijela pronađena u krevetu

  • Извор: Агенције
  • 10.09.2021. 10:57

Stravičan požar u montažnoj kovid bolnici u Tetovu odnio je preksinoć čak 14 života, a među žrtvama su bile i majka i ćerka čija su ugljenisana tijla jedno do drugog pronašli članovi EBR-a koji su učestvovali u gašenju požara.

- Razbili su prozore, iščupali mreže da bi pobjegli. Kada je moja sestra ušla u očevu sobu šest ili sedam pacijenata uspjelo je da izađe, njih dvoje su ostali unutra - kaže žena iz Tetova koja je za Telmu ispričala o košmaru koji su u srijedu uveče preživjeli njena sestra i otac koji su bili na vještačkoj ventilaciji u privremenoj kovid bolnici koja je potpuno izgorjela.

Ona je rekla da je njena sestra pokušala da probudi ostala dvija pacijenta iz očeve sobe, ali oni nažalost nisu davali znake života.

- Kad sam otišla tamo, videla sam spaljene ljude, leševe, mnogo povrijeđenih, bilo je strašno. Takođe sam čula da su nastradale majka i ćerka koje su zajedno izgorjele jer ćerka nije htjela da ostavi majku - ispričala je ona.

Tijela majke i ćerke pronašao je jedan član EBR.

- Ćerku i majku smo pronašli spaljene u krevetu jednu do druge. Pošto su tijela potpuno izgorjela, primjetili smo po kosi i ogrlici da se radi o mladoj djevojci i njenoj majci. Kada smo uzimali tijela, pazio sam da ne izgubim djevojčinu ogrlicu, kako bi je porodica zapamtila - rekao je član EBR-a.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija nastradale djevojke. Herojski čin lijepe Makedonke, koja je imala samo 20 godina kada je zajedno sa majkom nastradala, pohvalili su svi na društvenim mrežama. Mnogi od njih bijesni su što se jedan mladi život na ovaj način završio i traže da se odgovorni za ovaj incident što prije dovedu pred lice pravde.

Njenu fotografiju objavio je i makedonski medij Sitel, navodeći da njen identitet još uvijek nije poznat.


Još uvijek nije poznat uzrok požara, ali se spekuliše da je požar nastao kada se zapalila utičnica dok je medicinsko osoblje pokušavalo da reanimira jednu djevojku.

Podsjetimo, najmanje 14 osoba stradalo je u požaru koji je zahvatio improvizovanu, privremenu kovid bolnicu u centru Tetova.

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина