Nakon burnih reakcija iz BiH

Kolinda: Došlo je vrijeme da razmislimo o odnosima Hrvatske i BiH

  • 31.07.2019. 13:10

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović rekla je kako je došlo vrijeme da se razmisli o odnosima Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Kitarović je danas po povratku u Zagreb kazala novinarima kako nisu tačni navodi koje je iznio Jerusalem Post o tome da je predsjednica Hrvatske kazala kako je Bosna i Hercegovina "nestabilna zemlja" i pod kontrolom "militantnog islama". 

Na pitanje novinara o žestokim reakcijama iz BiH, poput reakcije predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, ona je odgovorila da su to komentari na komentare jedne novinarke. 

Komšić sazvao hitan sastanak sa ambasadorom Hrvatske

"Ponavljam, to nisam rekla. Reakcije koje upoređuju Hrvatsku s fašizmom u potpunosti odbacujem. To je totalni nonsens. Definitivno je došlo vrijeme da se malo razmisli o odnosima Hrvatske i BiH", rekla je Grabar-Kitarović. 

Ona je istakla da se u posljednje vrijeme vidi niz koraka koje Bosna i Hercegovina poduzima prema Hrvatskoj, a koji su prilično agresivni, prenosi Dnevnik.hr. 

Kolinda: Nije tačno da sam BiH nazvala nestabilnom državom

"Od optužbi za nelegalni rad naših tajnih službi do prijetnje pravosudnim tijelima kada je riječ o Pelješkom mostu i tako dalje. Mi bismo trebali razgovarati o saradnji i kako rješavati zajednička pitanja", rekla je Grabar-Kitarović. 

Zaključila je riječima da je Hrvatska spremna pomoći bilo kojoj susjednoj državi, uključujući i BiH, u procesima kako bi što prije postale članice EU.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?