Vučić, Rama i Kovačevski

Donijeli odluku: Lideri tri zemlje Otvorenog Balkana idu na Samit EU

  • Извор: Агенције
  • 22.06.2022. 12:49

Nakon detaljnih i sveobuhvatnih konsultacija sa saradnicima i članovima vlada, lideri tri zemlje Otvorenog Balkana donijeli su odluku o zajedničkom odlasku na samit EU-Zapadni Balkan koji se sutra održava u Briselu, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Navodi se da su u današnjem razgovoru predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, predsjednika Vlade Albanije Edija Rame i predsjednika Vlade Sjeverne Makedonije Dimitra Kovačevskog, usaglašeni i principi koji će predstavljati glavnu okosnicu razgovora sa brojnim zvaničnicima Evropske unije.

“Imajući u vidu da Republika Srbija, Republika Albanija i Republika Sjeverna Makedonija dosljedno zastupaju interese svojih građana i cijelog regiona Zapadnog Balkana na svim relevantnim međunarodnim forumima, odluka o učešću i zajedničkom pristupu na samitu u Briselu predstavlja još jedan korak u borbi za napredak naših zemalja, ali i jasan signal da i pored brojnih prepreka, nastavljamo da dajemo konstruktivan doprinos na putu ka evrointegracijama”, navodi se u saopštenju.

Navodi se da su lideri svjesni da teme o kojima će razgovarati na samitu neće biti lake, ali da će njihovo učešće još jednom pokazati i potvrditi posvećenost evropskom putu Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije.

“Takođe, dogovoreno je da na sastancima u Briselu nastavimo da se borimo za dijalog kao glavni i jedini ispravan model za rješavanje svih otvorenih pitanja, uz ulaganje napora za jačanje međusobnog povjerenja i intenziviranje komunikacije sa zvaničnicima Unije, sve u cilju nastavka borbe za što bolji život svih naših građana”, poručuje se u saopštenju.


  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.