Zagreb

Lopovi raznijeli bankomat: Eksplozija me izbacila iz kreveta

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 08.12.2021. 15:54

Iza stanara zagrebačkog naselja Ravnica je buđenje iz noćne more.

Nepoznata osoba, ili više njih, pod još uvijek neutvrđenim okolnostima raznijela je bankomat koji se nalazi u sklopu Konzuma u Bulvanovoj ulici, javlja "Jutarnji list".

U toku je policijski uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su prethodile stravičnoj eksploziji i kako bi se došlo do počinilaca za koje se još ne zna jesu li uspjeli u svom lopovskom pohodu ukrasti novac ili ne.

"Malo poslije 3 sata jutros je eksplodiralo nešto. Izbacilo me iz kreveta. Prozori su se tresli. Prvo sam pomislila potres, ali opet bilo je prebučno. Pogledala sam kroz prozor i ništa se vidjelo nije. Nego su se čuli glasovi ljudi s prozora koji su se isto probudili i koji su rekli da je dolje nešto bilo u Konzumu. Raznesen bankomat, sramota", kaže za "Jutarnji" jedna stanarka zgrade.

Drugi komšija kaže da je načuo da su onesposobili kameru pa da cijela akcija nije snimljena.

Iz PU zagrebačke kažu da je oko 3.10 sati došlo do oštećenja bankomata u Ulici Slavoljuba Bulvana za sada nepoznatim eksplozivnim sredstvom.

Uviđaj i kriminalističko istraživanje su, dodaju, u toku.

U razgovoru sa građanima pomenuti portal saznaje da je sinoć otprilike sat vremena prije ponoći bankomat napunjen novcem.

S kombijem FINE došli su u pratnji, kažu, i naoružani zaštitari te se rutinska zamjena kazeta unutar bankomata odvila vrlo brzo.

Prema tome je i više nego očigledno da razbojnici budno prate tok kolanja gotovog novca po gradu, znaju trase, a možda i iznose prema kojima procjenjuju isplati li im se rizikovati ili ne.

Ujedno, nije za isključiti i da su i ovoga puta kršitelji zakona prema ustaljenom scenariju koji se pokazao efikasan, ispunili unutrašnjost bankomata smjesom plina koju su potom aktivirali i izazvali eksploziju.

Ono što se, takođe, može primijetiti je da je u posljednje vrijeme ovo sve učestaliji način kako lopovi pokušavaju doći do novca ali i da se sve te "eksplozivne" noćne aktivnosti pretežno odvijaju baš oko 3 sata ujutro.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.