Crna Gora

Mandić: Dogovorili smo se, Lekić mandatar

  • Извор: Аваз
  • 19.09.2022. 16:25

Parlamentarna većina od 30. avgusta 2020. u Crnoj Gori se dogovorila i odlučila da mandatar bude lider DEMOS-a Miodrag Lekić, saopštio je nakon današnjeg sastanka jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

- Stranke pobjednice izbora 2020. godine su se dogovorile da formiraju novu vladu Crne Gore. Najvažnija današnja vijest je da 41 poslanik parlamentarne većine ima samo jednog kandidata za mandatara a to je Miodrag Lekić. Svi smo mu dali podršku i dogovorili se da obavijestimo predsjednika Crne Gore da da mandat Lekiću. A ako ima nekih nesporazuma i ako neko procjenjuje da je danas zadnji dan, mi očekujemo do ponoći da je novi mandatar Miodrag Lekić - poručio je Mandić.

"Važan dan za Crnu Goru"

Poručio je da je danas “važan dan za Crnu Goru”.

DF je i danas pokazao zašto je najjači i najozbiljniji subjekt parlamentarne većine od 30. avgusta, poručio je jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

- Konstruktivnošću i strpljivošću dao je najveći doprinos da dođe do dogovora. Predstavnici svih partija koji su činili većinu 30. avgusta podržali su Lekića za mandatara. Šaljemo i poruku predsjedniku države Milu Đukanoviću i očekujemo da do kraja dana dobije status mandatara. Imamo 41 potpis - poručio je Knežević.

Pregovori bili složeni

Istakao je da su pregovori bili složeni.

- Bilo je uspona i padova, ali smatram da je zadovoljena izborna volja građana. DF je podnio najveću žrtvu… Čestitam Lekiću i svim kolegama koji su učestvovali na sastanku - dodao je Knežević.

Podsjećamo, u Skupštini je oko 15 sati nastavljen sastanak predstavnika parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. na kome će pokušati da se dogovore o formiranju Vlade i sastavu novog skupštinskog rukovodstva biće održan danas u Skupštini Crne Gore. Sastanak, osmi po redu, sazvao je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić. Iako je današnji sastanak bio zakazan za 10 sati, na zahtjev Građanskog pokreta URA pomjeren je za 11 sati. 

Nakon sat i po vremena učesnici sastanka napravili su pauzu. Pauza su prema saznanjima CdM-a tražili predstavnici GP URA i SNP-a. 

Sastanku su prisustvovali prisustvuju lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, predsjednik SNP-a Vladimir Joković, lideri Prave i Ujedinjene Crne Gore Marko Milačić i Goran Danilović, predsjednici Demosa i Radničke partije Miodrag Lekić i Maksim Vučinić, poslanici Demokrata Dragan Krapović, Zdenka Popović i Danilo Šaranović, funkcioneri GP URA Mileta Radovanić i Zoran Mikić, kao i predsjednik CIVIS-a Srđan Pavićević.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм