Mandić: Ðukanović je Vučiću nacrtao metu

  • 02.09.2020. 09:55

Jedan od lidera Demokratskog fronta u Crnoj Gori Andrija Mandić izjavio da je predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović svojim izjavama nacrtao metu na čelu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Ðukanović je u sinoćnjem intervjuu nacrtao metu na čelu Aleksandru Vučiću i zato moram da mu kažem da u Crnoj Gori nije glasao Vučić, niti i jedan član njegove porodice, kao što nije nijedan građanin Srbije", rekao je Mandić za podgoričke medije.

Mandić ističe da Ðukanović nije izgubio izbore od Vučića.

"Vlast u Crnoj Gori je promijenjena voljom građana Crne Gore, i bilo bi dobro da ljudi koji odlaze sa vlasti, kao i političke stranke koje se sele u opoziciju to učine dostojanstveno i da u drugima ne traže izgovore za vlastite greške", kaže Mandić.

On dodaje i da se jučerašnjim izjavama Ðukanović trudio da nanese štetu predsedniku Srbije, koji je "čitavo vrijeme stajao po strani i o izborima u Crnoj Gori govorio samo kada su mu oko toga postavljana pitanja".

"Vučić je sve vrijeme pozivao da se očuva mir i stabilnost u Crnoj Gori. Mi smo imali brutalno miješanje Edija Rame u naše izbore, kao i sa pojedinih sarajevskih i zagrebačkih adresa koje su vodile otvoreni propagandni rat protiv opozicije u Crnoj Gori, sve vrijeme podržavajući režim Mila Ðukanovića. O tome Ðukanović sinoć nije rekao ni riječ", rekao je Mandić, a prenijele su Novosti.