Mandić: Krivokapić otvorio temu moguće rekonstrukcije Vlade

  • 20.03.2021. 15:18

Јedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je da je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić otvorio temu mogućnosti rekonstrukcije Vlade.

Mandić je, nakon sastanka sa Krivokapićem, rekao da je konstatovano da postoji parlamentarna kriza.

On je dodao da su se sada pojavile ideje da tužilačke zakone treba usvojiti u nekom drugom obliku.

- Poznat je naš stav da nećemo glasati ni o čemu dok se tužilački zakoni ne usvoje. Narednih dana iniciraćemo sastanak sa predsjednicima parlamentarnih stranaka da bi definisali način izlaska iz parlamentarne krize - istakao je Mandić.

Јedan od lidera DF-a Milan Knežević rekao je, nakon sastanka sa Krivokapićem, da su razgovori sa premijerom počeli s ciljem prevazilaženja parlamentarne i krize u Vladi.

Knežević kaže da se u parlamentarnoj većini situacija znatno promijenila nakon izbora u Nikšiću.

- Saopštio sam Krivokapiću da se situacija nakon izbora u Nikšiću znatno promijenila, jer je on od vanstranačke postao politička ličnost - rekao je Knežević novinarima.

On je naveo da se Krivokapić politički i formalno profilisao.

- To je jedna nova zakonitost protiv koje nemamo ništa, ali ona ne odražava ono što se desilo 30. avgusta i način na koji je sastavljena naša koaliciona lista - rekao je Knežević.

On je naglasio da ostaju pri tome da je neophodno sprovesti reformu tužilaštva i da u okviru tužilačkih zakona otpočne istinska borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Knežević je istakao da neće glasati ni za budžet, ni za jedno drugo predloženo rješenje iz Vlade dok ne budu usvojeni tužilački zakoni.

- Naravno, ostajemo i otvoreni za razgovor da se nađu adekvatna i prihvatljiva rješenja koja će ići u pravcu istinske borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije - poručio je Knežević.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.