Crna Gora

Mašinovođa i otpravnik vozova udaljeni sa posla zbog incidenta

  • Извор: СРНА
  • 06.10.2021. 12:35

Mašinovođa i otpravnik vozova udaljeni su sa posla do okončanja disciplinskog postupka, nakon incidenta u utorak, kada je lakše povrijeđen radnik D. K. u blizini Željezničke stanice u Baru.

U saopštenju koje potpisuje Željeznički prevoz Crne Gore (ŽPCG) navodi se da su mašinovođa i otpravnik vozova “učestvovali u incidentu” na ulaznoj skretnici u Baru.

- Ta odluka je donijeta na predlog Komisije za vanredne događaje, a udaljeni su sa posla do okončanja disciplinskog postupka, na kojem će se utvrditi stepen odgovornosti - navodi se u saopštenju.

ŽPCG je saopštio da je 5. oktobra, u 9.10 časova, došlo do kontakta elektromotornog voza br. 6153 i manevarske lokomotive na ulaznoj skretnici u Baru.

U saopštenju se navodi da nije bilo povrijeđenih putnika, a da je pomoćnik mašinovođe na manevarskoj lokomotivi, koji je u trenutku kontakta bio u stojećem položaju, zadobio lakše povrede.

- Nije pričinjena materijalna šteta na voznim sredstvima koja su učestvovala u ovom vanrednom događaju. Na lice mjesta su izašle prvostepena i drugostepena komisija radi isleđenja ovog događaja, a ovaj vanredni događaj prouzrokovao je kašnjenje voza 6152, koji iz stanice Bar polazi u 9.25č u trajanju od 59 minuta, dok se ostali saobraćaj na relaciji Bar—Podgorica—Bar odvijao nesmetano - navodi se u saopštenju ŽPCG.

Podsjetimo, iz Osnovog državnog tužilaštva su naveli da je D. K. zadobio povrede na radu. Direktor Opšte bolnice Bar dr Igor Karišik kazao je za Novosti da je pacijent zadobio lakše telesne povrede i nakon dijagnostike u ovoj zdravstvenoj ustanovi upućen je na kućno liječenje.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.