Zatvoren restoran

Masovno trovanje hranom u zagrebačkoj policiji

  • Извор: Индекс
  • 23.02.2023. 14:17

Policijska uprava zagrebačka objavila je danas saopštenje o masovnom trovanju policajaca u Zagrebu. Kako kažu, najmanje osam policajaca osjetilo je tegobe nakon konzumacije hrane pripremljene u jednom od restorana Policijske uprave zagrebačke.

U nastavku prenosimo njihovo saopštenje:

Policijska uprava zagrebačka juče je upoznata s informacijom o najmanje osam službenika koji su osjetili zdravstvene tegobe nakon konzumacije hrane pripremljene u jednom od restorana Policijske uprave zagrebačke. Troje policijskih službenika zatražilo je ljekarsku pomoć, a za sada ne raspolažemo informacijom je li neko od službenika hospitalizovan.

Informacije kojima za sada raspolažemo ukazuju da su svi službenici koji su potražili ljekarsku pomoć, konzumirali hranu pripremljenu u restoranu u Petrinjskoj 30 (na samoj lokaciji u restoranu i hranu dostavljenu u kantinu u Nehajskoj 7). 

Odmah zatvoren restoran

Odmah po saznanju, do daljnjega je obustavljen rad restorana, pripremljeni su uzorci hrane za analizu, a o događaju je obaviještena sanitarna inspekcija i Zavod za javno zdravstvo. U toku je provođenje nadzora nad radom segmenta uslužnih poslova koji se odnosi na ugostiteljstvo, a skladno utvrđenom provešće se potrebne mjere.

Hrana se priprema u tri restorana Policijske uprave zagrebačke na lokacijama: Petrinjska 30, Kruge 52, Heinzelova 98 te se dostavlja i u kantinu na lokaciji Nehajska 7. U kantinu, koja se nalazi na lokaciji u Nehajskoj 7, hrana se doprema iz kuhinje koja se nalazi na lokaciji Petrinjska 30 i to dostavnim vozilima, u za to predviđenim posudama.

Ovo je prvi takav slučaj

Dnevno se u sva tri restorana pripremi oko 850 toplih obroka.

Namirnice Policijske uprave zagrebačke skladište se u suvom skladištu, u hladnjacima i škrinjama odvojene po alergenima i tipu namirnica, a sve u skladu s uvjetima čuvanja istaknutima na originalnim deklaracijama namirnica od strane proizvođača. Nabavu namirnica provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ističemo kako Policijska uprava zagrebačka nema zabilježenih sličnih situacija u proteklom razdoblju, a već smo poduzeli sve mjere radi utvrđivanja uzroka te nastavka pružanja usluge na siguran način.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.