Hrvatska

Mediji: Vozač poljskog busa imao je 72 godine

  • Извор: Агенције
  • 08.08.2022. 19:59

Vozač koji je izgubio kontrolu nad autobusom iz Poljske, koji je sletio s autoputa u Hrvatskoj, imao je 72 godine, nije bio pod uticajem alkohola ili opojnih droga i nije bolovao od akutnih bolesti, saznaje HRT.

Obdukcija je završena i tijela nesretnih putnika, vozača i suvozača biće predana porodicama.

Dvoje teško povrijeđenih Poljaka i dalje je u kritičnom stanju, dok je stanje ostalih zbrinutih u hrvatskim bolnicama uglavnom stabilno, saznaje se u ponedjeljak u Ministarstvu zdravstva o stanju putnika poljskog autobusa nakon nesreće u subotu na autoputu A4. Poljska planira ove sedmice, moguće već u srijedu, vratiti kući desetak povrijeđenih u saobraćajnoj nesreći autobusa kod Brezničkog Huma u kojoj je život izgubilo 12 ljudi, najavio je zamjenik poljskog ministra zdravstva. 

Poginula su oba vozača poljskog autobusa i obavljene su obdukcije svih stradalih Poljaka, potvrdio je za Hinu portparol Županijskog državnog tužilaštva u Varaždinu Darko Galić.

U saobraćajnoj nesreći poginulo je ukupno 12 osoba, a 32 su povrijeđene, svi poljski državljani. Obavljene su obdukcije i prikupljaju se podaci o samom putu i svim događajima koji su prethodili slijetanju autobusa s autoputa. Najvažnija je obdukcija poginulog vozača, informacije koje će se dobiti o njegovom stanju, kazao je Galić te dodao da je neosporno utvrđeno koji vozač upravljao autobusom u trenutku nesreće.


(HRT)