Medojević: Podnosim ostavku na mjesto poslanika

  • 05.12.2020. 15:00

Lider crnogorskog Pokreta za promjene Nebojša Medojević najavio je danas da će podnijeti ostavku na poslaničku funkciju.

Medojević je kazao da će, u dogovoru sa poslaničkim klubom Pokret za promjene, ostavku podnijeti nakon završetka rasprave o budžetu.

- Kao što sam i rekao više puta podnijeću ostavku na poslaničku funkciju. U dogovoru sa poslaničkim klubom PzP ostavku ću podnijeti nakon završetka rasprave o budžetu gdje treba da javnosti pokažemo ideološke, političke i stručne razlike između ove Vlade i PzP. 

- Rasprava o budžetu će pokazati da su moje ocjene o Vladi Kontinuiteta bile tačne i zasnovane na argumentima i poznavanjeu ideoloških pozicija globalne duboke države koja je preko koncerna "Vijesti" i formirala ovu Vladu. 

- Rasprava o budžetu će zaokružiti moje djelovanje u Parlamentu Crne Gore od 2006. i pokazati principijelnost, stručnost i ispravnost programskih principa PzP i našu upornu borbu protiv neoliberalnog globalnog koncepta koji je doveo do brutalne pljačke države i naroda, strukturnog siromaštva i korupcije. 

- Kako je premijer Krivokapić i u ekspozeu jasno poručio da nije za diskontinuitet i demontažu komunističko-mafijaškog sistema, rasprava o budžetu će pokazati da ova Vlada nastavlja i istu pogubnu ekononomsku politiku Đukanovića i Vukotića, koja je zemlju dovela u dužničko ropstvo i bankrot.

- Jasan stav ove Vlade da “procesuiranje Đukanovića nije prioritet zato što je on zaslužan za nezavisnost države i da bi dodatno produbilo rovove u Crnoj Gori je za mene apsolutno neprihvatljiv i dokaz da je iza scene napravljen sramotni dil sa Đukanovićem o amnestiranju od svih zločina i pljačke ovog naroda i da Vlada Krivokapića i Abazovića, neće konfiskovati imovinu porodice Đukanović koja je stečena pljačkom.

- Za mene on nikad neće biti “Uvaženi predsjednik države” nego najveći lopov i zločinac u istoriji Crne Gore i njegovo amnestiranje od odgovornosti je znak slabosti i kulavičluka političke i društvene elite koja stoji iza ove Vlade - napisao je Medojević na Fejsbuku. 

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!