Bivši hrvatski predsjednik

Mesić: Država umiješana u zataškavanje ubistva srpske porodice Zec

  • Извор: Индекс
  • 09.12.2021. 16:55

Bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić smatra da je država sa svojim institucijama umiješana u zataškavanje brutalnog zločina, ubistva oca, majke i djevojčice iz srpske porodice Zec.

Mesić je rekao danas u Čakovcu, odgovarajući na novinarski upit da komentariše Milanovićeve izjave o ubistvu članova porodice Zec, da bi Milanović u izjavama koje se odnose na zločin i žrtve trebalo više da vodi računa o tome kakav će biti odraz tih izjava.

"Država je sa svojim institucijama umiješana u zataškavanje brutalnog zločina, ubistva oca, majke i djevojčice. Hrvatska je dala neko obeštećenje, i to je u redu, a dvoje djece koja su ostala ne traže ništa. Ne može se reći šta njima treba. Njima ne treba ništa, ali nama treba", rekao je Mesić, ističući da je Vili Brant kleknuo pred žrtvama genocida zbog odgovornosti Njemačke.

"I mene su neki prozvali da sam pomilovao jednog od ubica Sinišu Rimca", rekao je Mesić i dodao da mu je u kazni za ratni zločin u Pakračkoj Poljani "skinuo godinu dana jer je pokazao gdje su žrtve sahranjene, inače ne bi mogli do njih doći", prenosi "Index.hr".

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм