Sjeverna Makedonija

Ministarka samoproglašenog Kosova napravila skandal u Skoplju: Zaev je izbacio iz kancelarije

  • Извор: Б92
  • 24.10.2022. 13:37

Prištinski mediji pišu da je kosovska ministarka spoljnih poslova Donika Gervala izazvala diplomatski skandal u Sjevernoj Makedoniji.

Ona je, kako se navodi, tokom jednog od prethodnih sastanaka sa bivšim makedonskim premijerom Zoranom Zaevim zatražila da ta zemlja izađe iz Otvorenog Balkana ili će "imati posla sa njima".

Suočen sa ovom neobičnom situacijom Zaev je zatražio od Gervale da napusti njegovu kancelariju, prenosi "Ekonomija onlajn".

"Žao mi je gospođo, ali ovo vikanje je nepodnošljivo u mojoj kancelariji. Iz ljubaznosti ne mogu lično da vas izvedem, inače, ne možete da pričate ovim jezikom i na ovaj način", rekao je Zaev prema navodima "Ekonomije onlajn".

Vijest o ovom događaju prvi je prenio portal "Albanijan post", međutim, nije precizirano kada se on tačno desio, piše "B92".

Početkom januara 2022. na mjesto makedonskog premijera izabran je Dimitar Kovačevski, koji je na toj poziciji zamijenio Zorana Zaeva, pa se po svemu sudeći izbacivanje Gervale iz kabineta makedonskog premijera dogodilo krajem prošle godine.

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)