Budva

Ministarstvo o masovnom trovanju turista: Neprekidno pratimo situaciju

  • Извор: Агенције
  • 27.08.2022. 21:15

Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Budvi i opšte bolnice Kotor, Bar i Cetinje preduzeli su sve mjere i obezbijedili neophodnu zdravstvenu zaštitu turistima koji su zbog simptoma trovanja potražili pomoć, rekao je crnogorski ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

Šćekić je naveo da zdravstveni sistem stoji na raspolaganju svim turistima koji su zbog simptoma trovanja sinoć potražili pomoć u zdravstvenim ustanovama.

On je naveo da je Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Budvi od trenutka kada su se javili prvi pacijenti brzo reagovao i zbog dalje pomoći oni su upućeni u opšte bolnice Kotor, Bar i Cetinje.

"Situacija se neprekidno prati od prvih prijema pacijenata koji su zatražili ljekarsku pomoć", naveo je Šćekić na "Tviteru".

U jednom budvanskom hotelu, koji je i ranije pečaćen zbog neispunjavanja zdravstveno-sanitarnih uslova, došlo je do trovanja hranom 96 stranih turista.

Istovremeno, grupa gostiju jednog budvanskog hotela, koji su završili u bolnici zbog trovanja hranom, odbili su da se vrate tamo i biće smješteni u Slovenskoj plaži, rečeno je "Danu" u Opštini Budva.

Za njih je Opština Budva obezbijedila je smještaj u Turističkom naselju Slovenska plaža i snosiće njihove troškove.

Gotovo stotinu turista iz Poljske, Slovačke i Slovenije zatražili su pomoć u budvanskoj Hitnoj pomoći, a neki su završili u bolnicama u Kotoru i Baru i Cetinju zbog trovanja hranom.

Turisti koji su u petak dobili trovanje hranom jeli su u dva restorana. Inspekcija je uzela uzorke iz kuhinja oba restorana i ispituje da li je u njima došlo do trovanja.

Budvanski hotel u kojem se, kako se sumnja, gostiju otrovalo hranom odbacuje krivicu i tvrdi da su se turisti otrovali na drugom mjestu.

Iz hotela su "Vijestima" kazali da se gosti nisu otrovali u njihovom restoranu, već da su juče bili ja izletu u Boki, te da su bili na brodu gdje su konzumirali hranu.

"Da su se gosti otrovali u našem restoranu, onda bi i ostali gosti hotela imali iste simptome. Znači trovanje su dobili samo oni koji su bili na izletu", tvrde u hotelu.

Тагови:
  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)