Momčilo Krajišnik

Ministarstvo za Srbe u regionu značilo bi veću mogućnost zaštite

  • 24.11.2018. 10:35

Predsjednik Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilo Krajišnik podržao je prijedlog iznesen na Odboru za dijasporu i Srbe u regionu, da pri Vladi Srbije bude osnovano ministarstvo za Srbe u regionu jer bi to značilo veću zaštitu Srba van matice.

Krajišnik je izjavio Srni da bi osnivanjem tog ministarstva na viši nivo bilo dignuto organizaciono praćenje Srba u regionu, jer je za sada "nedovoljna snaga Odbora koji zastupa interese ili koordiniše Srbe". 

"Nismo svjesni snage koju imamo u ostvarenju i zaštiti Srba u određenim regionima. Da smo malo bolje organizovani, da imamo ministarstvo ili neko tijelo na nivou države, bila bi daleko veća mogućnost zaštite", istakao je Krajišnik. 

On je ukazao na potrebu da se Srbi u regionu međusobno solidarišu i pomažu jedni drugima, a posebno kada je riječ o Srbima u Crnoj Gori, gdje je veoma teško stanje, i Srbima na Kosovu i Metohiji. 

"Svi treba da se uključimo u rješavanje njihovih problema", zaključio je Krajišnik. 

U Beogradu je juče održana sjednica Odbora za dijasporu i Srbe u regionu. 

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм