Nije nasilna smrt

Misteriozna smrt u Zagrebu: Ivan pronađen u kolima, građani imaju svoju verziju događaja

  • Извор: Телеграф
  • 22.03.2022. 17:00

Cijelo prije podne trajao je policijski uviđaj u Kanfanarskoj ulici u Zagrebu gdje je jutros oko 8.20 sati pronađeno beživotno tijelo 45-godišnjeg Zagrepčanina Ivana L.

Okolnosti koje su prethodile smrti zagrebački kriminalističari intenzivno utvrđuju, a tačan uzrok koji je doveo do smrtnog ishoda biće poznat nakon obdukcije na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati gdje je tijelo prevezeno.

Pokraj tijela na suvozačevom sjedištu bio je prazan kanister i skalpel, pod rukom mobilni, a ispred sjedišta boce jegera i koka kole. Žitelji ulice s kojima je pričao Jutarnji kažu da su tog muškarca, kojeg inače ne poznaju, posljednji put vidjeli živog sinoć oko 22 sata s trojicom prijatelja, a posljednja koja je s njim i kratko popričala i ostala začuđena njegovim krvavim rukama, bila je radnica obližnje pekare.

- Šokirani smo pronalaskom tijela u autu. Dječka ne poznajem, a vidjela sam ga prvi put u životu oko 21.30 prvo kada je ušao u pekaru i tražio picu ili burek. Na kraju je kupio mali burek jer drugo nije bilo. Primijetila sam da je bio pijan i vidjela sam i da ima obje krvave ruke. Platio mi je krvavom novčanicom od 20 kuna. A kad se ponovo vratio pred samo zatvaranje u 21.50 sati, uzeo je kiflu jer novca nije imao. U međuvremenu su mi neki kupci rekli da se napolju momci svađaju i da galame, ali nisam izlazila napolje i ne znam zbog čega tako da ni ne znam da li je on bio sam ili s nekim u društvu - ispričala je za Jutarnji radnica pekare.

Stanar ulice koji je vozeći se na biciklu ujutru uočio u autu nepomično tijelo otkrio je, pak, da je vidio suvozačeva vrata širom otvorena kad se približio autu.

- Mislio sam da spava jer je bio pognut naprijed preko mjenjača. Čučnuo sam, provirio u auto i rekao mu: "Hajde diži se". Ali nije trzao. Otvorio sam zadnja lijeva vrata, misleći da će svježi vazduh pomoći jer je sunce već tuklo u auto pa je bilo vruće unutra. Skroz sam se prepao. Imao je plave ruke i odmah sam u 8.27 sati okrenuo broj policije - opisao je trenutke pronalaska jedan stanar Kanfanarske koji takođe, napominje, tog muškarca nikada u ulici nije vidio.

A sve je krenulo navodno, prema pričanju drugih stanara, još sinoć i to od buke koju su pokojni i još trojica mladića pravila po ulici. Auto im je stao jer su ostali bez goriva pa su ga, pojašnjavaju, prvo gurali po ulici.

- Bili su pripiti, a nisu imali novca da nabave  gorivo. Hodali su s kanisterom, a jedan je čak komunicirao i s taksistom koliko sam čuo, ali nije htio da ih primi u auto jer su ponavljali da novca nemaju. Na kraju sam zvao policiju oko 22.30 sati jer je situacija izmicala kontroli. Mislim da su ih policajci, koji su prvo došli običnim vozilom, legitimisali i onda otišli te su se ponovo vratili s maricom. A momci? Samo su nestali. Ne znam jesu li pobegli ili ih je odvela ipak policija. Ali sam uveren da bi ovaj dečko bio živ danas da su ih odmah odveli na trežnjene u stanicu. Verovatno se previše napio i smrzao, jer temperature su noćas bile ispod nule - zaključio je stanovnik Kanfanarske.

Iz PU zagrebačke kažu da prema prvim informacijama na tijelu nema tragova koji bi upućivali na nasilnu smrt.

Тагови: