Makarska

Mladić šipkom brutalno pretukao godinu dana mlađeg tinejdžera

  • Извор: Агенције
  • 24.12.2021. 15:50

Mladić (19) iz Makarske šipkom je u četvrtak pretukao 18-godišnjeg maturanta u dvorištu splitske Zdravstvene škole te ga je lakše povrijedio.

Mladić je iz Makarske došao s još dvojicom prijatelja, koji su nisu učestvovali u napadu, a napadnuti mladić završio je u bolnici s polomljenim nosom, raskrvavljenom usnicom i drugim povredama koje za sada nisu poznate.

Otac premlaćenog maturanta rekao je da mu je sin u bolnici, a u Hitnu ga je odvela majka koja je došla po njega pred školu.

"Juče je ostao u bolnici, polomljen mu je nos, šivali su mu usta, boli ga glava, stavljen mu je Šancov okovratnik, nabijen je dobro. Bez obzira jesu li povrede teške ili nisu, došli su sa šipkama ispred škole namlatit momka. Njih troje, i to je jedan stariji. Tri na jednog", rekao je njegov otac za "Dalmaciju danas".

Direktorica Sanja Perić je rekla da nije čula niti ima saznanja da učenici nisu pokušali spriječiti okršaj.

"Bila je to jedna manja grupa koja je došla u dvorište za vrijeme malog odmora i napala je tog učenika. To je trajalo par sekundi i onda su pobjegli. Sjedili su tu na klupu i jedna cura je bila očevidac. Čim su nam dojavili da se dole nešto događa mi smo se svi spustili. Učeniku smo dali prvu pomoć u WC-u jer je usnica bila malo raskrvarena. Koje su još povrede vam ne znam. Bio je u šoku i nije bila prilika da ga ispitujemo. Koliko imamo saznanja, momak je došao sa još trojicom, ali oni nisu učestvovali", rekla je.

"Mi smo svi šokirani. Naša škola je super, dečko je krasan. To je napravio neko ko nije iz ove škole. To se moglo dogoditi bilo gdje. Očigledno je bilo pripremljeno jer se tačno znalo kad treba doći, kad je dečko na odmoru. Dalje ćemo postupati kako bude trebalo. Zaista mi je žao. Ovako nešto se nikad nije dogodilo", ispričala je direktorica Perić.

Iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske županije kažu da su juče oko 11.15 sati smo zaprimili informaciju da je jedna osoba napadnuta na igralištu u Šoltanskoj ulici u Splitu.

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad napadačem (19) i utvrdila da postoji sumnja da je napadač na štetu 18-godišnjeg maturanta ostvario obilježja krivičnog djela teška tjelesna povreda u pokušaju. Protiv njega će podnijeti krivičnu prijavu, priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske, piše "Dalmacija danas".

Тагови: