Neće Rome za komšije

Mladić u Hrvatskoj zapalio ambar da otjera nove vlasnike imanja 

  • 05.06.2019. 16:05

Muškarac (27) iz Podravskih Sesveta zapalio je ambar na imanju do njegovog, jer ga je kupila romska porodica iz Đurđevca, i tom prilikom je pričinjena šteta od 5.000 kuna (oko 674 evra).

Indeks prenosi da je požar podmetnut prošle sedmice, a nakon istrage uhapšen je mladić za koga su mještani rekli da se najviše protivio doseljavanju romske porodice i da je prijetio da će da im zapali kuću.

"Ambar je polio benzinom i zapalio ga, a čak je u tom svom sumanutom pohodu govorio da će to činiti i dalje, jer ne želi Rome za komšije", ispričali su mještani Podravskih Sesveta.

Vlasnike zapaljenog imanja šokirao je postupak 27-godišnjaka, zbog čega razmišljaju da od bivše vlasnice zatraže povrat novca i otkažu dogovorenu kupovinu.

"Ako njemu smeta to što smo Romi, mogao je odmah kada smo došli da razgledamo imanje da popriča sa nama i da nam to kaže i mi ne bismo kupili kuću. Sad smo u strahu da će on ponovno da učini tako nešto, a imamo četvoro male djece i u strahu smo za našu bezbjednost", rekli su vlasnici imanja.

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.