Otrovane

Na Braču tokom vikenda uginulo 10 mačaka

  • Извор: Агенције
  • 19.06.2023. 19:47

U Povljima na Braču u zadnje dvije sedmice otrovano je 30 mačaka, 10 ih je uginulo ovog vikenda. Mještani su pozvali policiju i ukazali im da sumnjaju na jednu osobu, a jutros je o svemu obaviješten i načelnik Opštine Selca, Ivan Marijančić, piše "Dalmatinski portal".

"Čuo sam se s ljudima i zadrugama, dogovorili smo protokole za postupanje ako se ovo nastavi. Opština ima ugovor s azilom u Kaštelima o zbrinjavanju uginulih životinja. Neke su pokapane, a neke bačene u kontejner. Svakako bi trebalo uzeti tkivo za toksikološku analizu i odmah pozvati policiju kako bi se sve odradilo po proceduri." 

Potom je nastavio:

"Ovo je izuzetno opasno, otrov je bačen u javni prostor. Uginulo je tridesetak mačaka, imale su pjenu na ustima, otrovane su 100 odsto, u to nema nikakve sumnje", rekao je načelnik Marijančić.

Komunalni redar je poslan u kontrolu terena, nije pronađen nikakav otrov.

Ljiljana Šošić brine o mačkama u Povljima i kaže da su stradale i vlasničke mačke. 

"Traje to već nekih petnaest dana, ali intenziviralo se ovaj vikend. Žena je došla iz Splita, ima dvor s visokim zidom i našla je uginulu mačku i dva mačića. Znači neko im je bacio preko zida taj otrov. I to je sve bilo friško, vidjelo se po uginuloj mački. 

Još je dodala:

"Mještani sumnjaju na jednu osobu, i njegov otac je radio takve stvari, sve je prijavljeno policiji pa sada čekamo da vidimo šta će oni napraviti. Strahujem da će se ovo nastaviti", kazala nam je Šošićeva, prenosi "Index". 

U Policijskoj upravi su potvrdili da su primili obavijest o trovanju mačaka u Povljima i da rade na slučaju.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм