Zagađene

Na ovim plažama u Hrvatskoj nije preporučeno kupanje

  • Извор: Индекс
  • 14.06.2023. 19:18

More u Primorsko-goranskoj županiji je gotovo u potpunosti odličnog kvaliteta, ali kupanje se zbog zagađenosti trenutno ne preporučuje na pet plaža, od kojih su tri zagađene komunalnim otpadnim vodama, a dvije ugljovodonicima, saopšteno je iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Direktorka Odsjeka za sanitarnu mikrobiologiju i biologiju okoline u tom Zavodu Darija Vukić rekla je da se kupanje ne preporučuje na tri plaže na području Novog Vinodolskog, jer su bile zagađene komunalnim otpadnim vodama, prenosi portal Index.hr.

Sezona nije ni počela: Cijena kafe na hrvatskom primorju paprena

Sezona nije ni počela: Cijena kafe na hrvatskom primorju paprena

Riječ je o plažama Zagori kupalište - zapad i istok te Bribirskoj obali, ali kvar zbog kojeg je do zagađenja došlo je uklonjen pa se očekuje da će novi nalazi potvrditi da je more i na tim plažama čisto te da će zabrana kupanja biti ukinuta. 

Kupanje se ne preporučuje ni na plažama Klančić i Potkvarovo u Kostreni, koje su, kao i prije nekoliko mjeseci, zagađene ugljovodonicima industrijskog porijekla, a stanje se redovno nadzire.

Pijani Ukrajinac zadirkivao konobaricu, ona ga bacila u more: Vratio se pa zažalio!

Pijani Ukrajinac zadirkivao konobaricu, ona ga bacila u more: Vratio se pa zažalio!

Vukić je dodala da se kvalitet mora ove godine nadzire na 1.008 lokacija na hrvatskom dijelu Jadrana, u sedam priobalnih županija, od kojih se 270 lokacija nalazi u Primorsko-goranskoj županiji.

Prema Evropskom izvještaju za 2022., Hrvatska, koja ima nešto strože kriterijume, treća je po kvalitetu mora u Evropi, nakon Kipra i Grčke, a i prethodnih godina je bila među prvih pet, rekla je ona.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.