Hrvatska

Na snagu stupaju nove mjere, ograničena javna okupljanja

  • Извор: СРНА
  • 07.01.2022. 17:00

U Hrvatskoj od ponedjeljka, 10. januara, na snagu stupaju nove epidemiološke mjere koje se odnose prvenstveno na ograničena javna okupljanja, a razlog je porast broja zaraženih virusom korona čiji je uzrok omikron soj.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske i rukovodilac Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović rekao je da će, prema novoj odluci biti zabranjena javna okupljanja i događaj na otvorenom za više od 50 lica, a do sada je to bilo 100.

"Okupljanja sa EU digitalnim potvrdama više neće biti moguća sa neograničenim brojem osoba, već se taj gornji broj ograničava na 200. Zabrana svih javnih okupljanja u zatvorenom sa više od 25 ljudi, a ne 50 kao ranije", dodao je Božinović.

On je na konferenciji za novinare ocijenio daće ovaj novi talas epidemije stvoriti pritisak na zdravstvo.

Božinović je najavio i veću kontrolu ugostiteljskih objekata.

Prema njegovim riječima, ograničava se broj gledalaca na sportskim takmičenjima, a što se tiče zatvorenih sportskih objekata, dopuštena je popunjenost tribine 20 odsto, a na otvorenom 40 odsto.

Maske će, kaže, biti obavezne u crkvama, kinima, muzejima.

Uvodi se obaveza za poslodavce da organizuju rad od kuće "kad god je to moguće".

U Hrvatskoj je u posljednja 24 časa od virusa korona preminulo 41 lice, a zabilježeno je 3.911 novih slučajeva zaraze, saopšteno je iz Štaba civilne zaštite.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.