Узбуркано

Најављене промјене у црногорској Влади

  • Извор: АТВ
  • 04.03.2024. 19:30

Сарадња која је почела у Влади Здравка Кривокапића а наставила се у Покрету Европа Сад па крунисана побједама на изборима недавно је пукла. Разишли су се Јаков и Милојко.

Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић напустио је ПЕС и додатно узбуркао црногорско политичко море. Различити ставови главни су разлог написао је тада Милатовић на Иксу.

„Не желим да моја оставка оптерећује црногорску јавност нити желим да својом оставком на било који начин наштетим својим доскорашњим партијским саборцима“, навео је Јаков Милатовић, предсједник Црне Горе. 

А саборци ових дана спашавају што се спасити може. У покрету Европа сад је турбулентно, састанчи се, пљуште оставке али и искључења. Предсједник партије и црногорски премијер Милојко Спајић  ријетко се појављује у јавности.

Турбуленције у владајућој странци могле би се одразити и на стање у црногорској Скупштини. Но ипак најављују се и промјене у црногорској Влади.

Промјена у Влади Црне Горе сигурно ће бити јер то пише и у споразуму који је потписала актуелна скупштинска већина. за АТВ то каже посланик Милан Кнежевић.

„Очекујете ли ви неко министарско мјесто?“ „Коалиција за будућност Црне Горе коју чине НСД, ДНП по коалиционом споразуму би требала да добије потпредсједника Владе за регионални развој, министарство саобраћаја, урбанизма, туризма и министарство просвјете и наравно да као потписници коалиционог споразума да ћемо предложити имена када дође вријеме за реконструкцију“, рекао је Милан Кнежевић, Коалиција за будућност Црне Горе.

Познаваоце овдашњих прилика  ПЕС-ове турбуленције нису изненадиле јер кажу тамо тиња поготово од прошлих парламентарних избора. Ђорђе Савовић за АТВ каже да су посљедице по политичку ситуацију у Црној Гори неизбјежне.

„Видјели смо да постоје неке концепцијске разлике између Милатовића који је предсједник Црне Горе и Спајића који је премијер Црне Горе. Како ће се то даље развијати, сигурно је да ће имати посљедице по политичку сцену Црне Горе  а да ли ће водити у реконструкцију Владе или ванредних избора, мислим да ће вријеме брзо показати“, сматра новинар Ђорђе Савовић. 

„Евидентно је да ова дешавања на релацији Спајић Милатовић  додатно подижу политичке тензије и продубљују кризу на политичкој сцени Црне Горе“, мисли Кнежевић.

Грађани на политичке заврзламе много не окрећу главу. Они старији кажу све је добро како је некада било, млађи незадовољни.

АНКЕТА:

„Битно је да се ради и да се врте једни те исти људи 30 или 40 година, ми млади ћемо чекати да они поумиру па да ми нешто урадимо. Док су хијене ту око нас, ништа.“

„Сматрам да је највећу деградацију црногорског друштва Мило Ђукановић урадио. Он је највећи непријатељ црногорског народа, завадио је православни живаљ што није никако смјело да се дозволи.“

Јаков Милатовић био је оснивач Покрета Европа сад а онда и њихов потпредсједник али и предсједнички кандидат. Милојко и Јаков нису нови Мило и Момир, поручују познаваоци црногорске политичке ситуације.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.