Greška koja će ih koštati

Najk pogriješio mijenjajući kune u evre, Hrvati kupili dukseve i trenerke za 15 KM

  • Извор: 24сата.хр
  • 28.12.2022. 22:49

Na veb šopu su se pojavile izuzetno niske cijene u kunama za raznu odjeću, ali se radilo o tome da je riječ o iznosima u evrima, što su mnogi kupci iskoristili.

Najk je sinoć obradovao brojne kupce neplaniranim prazničnim popustima na svojoj veb prodavnici. Dukserice koje inače koštaju 500 kuna pale su na samo 65 kuna, šorts sa motivima NBA tima, dok su majice snižene sa 230 na 30 kuna. Naravno, sve ovo nije planirao Nike, a dogodilo se kao rezultat greške. Petnaest sniženih artikala rasprodato je brzinom munje.

– Za 360 kuna kupio sam dvije dukserice, donji dio trenerke i komplet trenerki. Nisam mogao da vjerujem!- ispričao nam je Nikola, jedan od srećnika koji je uhvatio poslove.

Kako se to dogodilo? Naime, kada snižene cijene pomnožite sa aktuelnim kursom evra, dobijate njihovu prvobitnu cijenu. Tako su, izgleda, baš juče odlučili da cijene u kunama zamijene onima u evrima. Promijenili su brojeve, ali je skraćenica za valutu ostala ista, pa je odjeća umjesto 65 evra koštala 65 kuna.

Mnogi ljudi su brzo saznali za grešku i počeli da dijele vezu veb prodavnice preko WhatsApp-a.

– Odmah sam poslao link prijateljima da i oni uspiju da kupe odlične stvari. Prijateljica je majicu platila 30, a duksericu 70. Druga je mužu kupila pet kratkih majica po 30 kuna i komplet trenerki za 95, dodaje.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.