Hrvatska

Navijači blokirali put, djevojčica spojena na respirator satima bila u koloni

  • Извор: Вечерњи.хр
  • 29.08.2022. 09:24

Grupa navijača Hajduka juče oko 15 sati na odmorištu Jadova izašla je iz svojih automobila i zaustavila saobraćaj na auto-putu A1.

Kolona se protezala na više od devet kilometara, a u njoj je bila i porodica 11-godišnje Jane koja boluje od spinalne mišićne atrofije te je spojena na respirator. 

"Niko nema to pravo, zaustaviti saobraćaj. Imam dijete na respiratoru. Stojimo sat vremena na auto-putu, a ne znamo šta se događa", požalio se otac djevojčice Josip Petrić za "Dnevnik.hr". 

Porodica Petrić putovala je sa godišnjeg odmora u Omišu prema kući u Bratini kod Zagreba.

"Policija mora nešto napraviti protiv drogirane bagre, to nisu navijači, to su teroristi. 2022. je godina, ne ruše balvane, ali maskirani, palice... Policija je trebala jače reagovati, ovo je strašno, kolona je bila preko 20 kilometara, dječica su hodala mokra uz ogradu auto-puta, takva neugodna situacija radi frustriranih narkomana", kazao je otac.

"Nismo znali koliko će nam trajati baterije na aparatima. Nemaš izbora i sunce prži. Još na sve to u blizini gori šuma uz auto-put", objasnio je situaciju, prenosi "Vecernji.hr".

Kada su zapeli u koloni, pitali su policajce šta se događa i zamolili ih da ih isprate do vrha kolone.

Iako je jedan policajac bio jako bezobrazan, govori Petrić, drugi je bio izvanredan - na motoru je upalio rotaciju i otpratio ih na početak.

"U tom trenutku osjećate se potpuno nemoćno. Hvala Bogu što je naišao policajac na motoru, nismo ga stigli pitati za ime. Voljeli bismo ga kontaktirati da mu zahvalimo", kazao je, ali napomenuo da su drugi putnici bili neugodni.

Kako je rekao, pokušavali su zaustaviti kombi otvaranjem vrata svojih vozila, a neki su iskakali pred njih uz povike "Gdje će te vi?".

"Ubuduće moram pratiti kad je neka utakmica da ne idem ni slučajno na put", zaključio je otac.

Тагови: