Mještani šokirani

Neko objesio vuka na tablu u Gračacu

  • 24.04.2021. 18:08

Jutros oko 8 sati, mještane Gračaca šokirao je prizor na samom ulazu u mjesto. Naime, neko je, vjerojatno, usred noći, objesio vuka ispod table Gračac na samoj magistrali. 

- Kad sam prolazila cestom i vidjela vuka, mislila sam da nisam normalna, da mi se priviđa. Vratila sam se kako bi se uvjerila da je neko zaista objesio vuka ispod table - priča za 24sata uznemirena čitateljka iz Gračaca koja je poslala fotografije. 

Kaže, iako je malo mjesto, niko ne zna ko bi i iz kojeg razloga napravio tako nešto. 

- Ja zaista ne znam koji je razlog tome, nešto slično se nikad prije nije dogodilo. Vjerujem da je možda povezano s tim da u posljednje vrijeme vukovi često znaju doći u selo i usmrititi stoku, možda je nekom dozlogrdilo - priznaje nam.

PU Zadarska potvrdila nam je ovaj incident.  

- Jutros smo primili takvu prijavu te je izvršen uviđaj. Vuka ćemo poslati u Zagreb na Veterinarski fakultet kako bi se utvrdio uzrok smrti. Nakon toga tek možemo početi tražiti krivca, ako se pokaže da ga je neko usmrtio - rekli su iz PU Zadarske. 

Vuk je u Hrvatskoj zaštićena životinja još od 1995. godine, a kazne za njegov odstrel su i do 40.000 kuna te oduzimanje oružja.

Тагови:
  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:30 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:55 Ноћни програм

    Ноћни програм