ATV

Nobilo: CIA kreirala optužnice protiv Srba

 • 03.06.2021. 22:33

Ne treba zanemariti prvobitne procjene CIA-e o tome ko je koliko učestvovao u izvršenju ratnih zločina, a mislim da je strateški ured koji je postojao u Hagu, u skladu sa tim procjenama, kreirao optužnice, rekao je Anto Nobilo, poznati hrvatski advokat koji je učestvovao u suđenjima, kako Andriji Artukoviću, tako i u zastupanju generala Tihomira Blaškića na Međunarodnom sudu u Hagu.

Na pitanje voditelja emisije ATV-a “1 na 1” Marina Marinkovića da li je CIA dostavljala spisak Haškom tribunal, Nobilo je odgovorio da je to išlo posredno i sa veoma dobro razrađenom strategijom.

- Oni su imali specifično jedno tijelo za koje javnost ne zna. Dakle, postoji jedno tijelo gdje su bili diplomate, obavještajci i vrhovi tužiteljstva. To je bilo strateško jedno tijelo koje je na neki način globalno usmjeravalo rad. Optužnice su se poklapale sa procjenama CIA-e – kazao je Nobilo.

Nobilo je otkrio da je CIA odlučivala i koliko će koji narod dobiti godina robije.

- Tužilaštvo ipak odlučuje koga će se osuditi. To ne treba banalizovati, nije CIA procijenila koga će optužiti, nego je neke proporcije napravila, a oni su morali morali praviti te proporcije jer nema kapaciteta da se sudi svim zločinima. Kada se ne može sve zahvatiti onda se ide metodom uzoraka, a tu je uvijek umiješana u politika u pitanje koliko ćete uzoraka iz kog nacionalnog tkiva uzeti – istakao je Nobilo.   

Tagovi:
 • 20:45 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:15 Еmisija: Ćirilica

  Autorska emisija Milomira Marića.

 • 23:45 Muzzik top 20

  Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

 • 01:15 Noćni program

  Noćni program