Nove preporuke za svadbe: Plesati mogu samo mladenci i roditelji

  • 13.10.2020. 21:50

Nove preporuke za svadbe objavio je hrvatski Zavod za javno zdravstvo.

Za vrijeme cijelog boravka u svim prostorima, uključujući dolazak i odlazak, preporučuje se fizički razmak od 1,5 metara. Ovo pravilo ne mora se primjenjivati među članovima istog domaćinstva ili osobama koje su inače u bliskom kontaktu.

Svaka osoba na svadbi mora imati najmanje četiri metra kvadratnog prostora. Na svadbama će, u slučaju da ima više od 50 zvanica, učestvovati i kovid redari.

Mora se voditi evidencija svih učesnika, a na svadbama takođe ne smije biti stajaćih mjesta niti visokih stolova za kojima je moguće jedino stajanje gostiju.

Sjedeća mjesta moraju biti unaprijed označena i udaljena po metar i pol, a među stolovima mora biti razmak od 3 metra. Maksimalni broj osoba za jednim stolom je osam.

Uzvanici ulaze u prostor gdje se održava svadba tako da se ne zadržavaju i ne grupišu te odmah trebaju sjesti za svoj stol.

Preporučuje se da za istim stolom sjede ljudi iz istog domaćinstva, kao i da se raspored sjedenja ne mijenja tokom svadbe.

Plesati smiju jedino mladenci i njihovi roditelji ili uži članovi porodice i to samo na početku slavlja. Nakon toga ples nije dopušten.

(24sata.hr)

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм